Er komt nogal wat kijken bij een verhuizing. Zo moet je de verhuizing aangeven bij de gemeente, klussen aan je nieuwe woning en natuurlijk je hele inboedel inpakken en naar de nieuwe woning verplaatsen. Om de verhuizing een stukje gemakkelijker te maken, bespreken we in dit artikel een aantal tips. Zonder problemen en vooral ook zonder stress verhuizen is echt mogelijk wanneer je het slim aanpakt.

Begin met de praktische zaken

Naast de verhuizing zelf zijn er ook nog een aantal administratieve en praktische zaken die geregeld moeten worden. Deze dingen kun je het best nog voor de verhuizing regelen. Je zult namelijk snel merken dat je tijdens de verhuizing zelf druk bent dat je hier niet meer aan denkt. Bij dergelijke praktische zaken hebben we het over het doorgeven van je adreswijziging bij de instanties. Ook kun je een nieuw energiecontract afsluiten of je huidige energiecontract meeverhuizen. Soms is het slimmer om een nieuw energiecontract af te sluiten aangezien dit voordeliger is. Sluit ook op tijd internet af voor je nieuwe woning. We hebben tegenwoordig het internet voor zoveel dingen nodig dat je niet weken zonder wilt zitten.

Zelf verhuizen of laten verhuizen

Het inhuren van een verhuisbedrijf kost natuurlijk geld. Maar het zal ook ontzettend veel tijd, stress en moeite schelen. Daarom is het toch verstandig om een verhuisbedrijf in de hand te nemen. Een professioneel verhuisbedrijf kan klussen ook veel sneller en effectiever klaren dan dat jij dat kunt. We raden daarom ten zeerste aan om een verhuisbedrijf in de hand te nemen. Verschillende verhuisbedrijven kunnen ook erg veel verschillen in hoeveel ze kosten. Vraag dus verschillende offertes aan. Sommige verhuisbedrijven kunnen je ook helpen met inpakken. Dit is vooral handig voor grote, waardevolle spullen. Zo hebben verhuisbedrijven vaak een luchtkussenmachine waarmee ze verpakkingsmateriaal maken. Zo kunnen ze waardevolle spullen zoals kunst of een televisie veilig en effectief verhuizen.

Verkoop oude spullen

Veel mensen realiseren zich tijdens een verhuizing dat ze heel veel oude spullen hebben die ze niet meer gebruiken. In plaats van deze dingen mee verhuizen is het veel verstandiger om ze te verkopen. Op die manier kun je nog een extra zakcentje verdienen. Mochten er spullen zijn die je niet meer weet te slijten dan kun je ze naar de kringloopwinkel brengen. Echt oude of kapotte spullen kun je in een vuilcontainer gooien. Mocht je vrienden of familie hebben die hielpen met de verhuizing, vergeet ze dan niet te belonen met pizza en biertjes.