Stel. Je hebt een nieuw huis gekocht. En dus mag je gaan verhuizen. Nou ja, eerst de boel maar eens een beetje opknappen en naar je eigen zin maken. Maar wat nu als je er achter komt dat de vorige bewoners nogal wat spullen hebben laten staan? Dan kun je boos worden en proberen de vorige bewoners te benaderen. Maar je kunt ook je schouders ophalen en een grofvuil container huren. Dat kost maar weinig geld en lang niet zoveel energie als boos worden. Je kiepert alles wat je nog in het huis vindt in deze grofvuil container. Zo. En nu kun je echt beginnen!

Waarom zou je een grofvuil container huren?

Veel mensen kiezen ervoor om in plaats van een container te huren zelf naar de vuilstort te rijden. Dat hebben we het afgelopen jaar allemaal op het nieuws gezien. Maar het naar de vuilstort brengen van grofvuil is dan misschien gratis, het kost ook erg veel tijd. Zeker tegenwoordig sta je al gauw een uur in de rij voor je het terrein op kunt. Maar er zijn meer nadelen. Zo heb je ieder item een aantal keren in je handen. Je moet dat oude bankstel inladen, maar ook weer uitladen en dan nog in de juiste bak zien te kieperen. Een grofvuil container huren zorgt ervoor dat je ieder item zo in één keer op de juiste manier kunt afvoeren.

Waar zit het addertje onder het gras?

Een grofvuil container huren is helemaal niet duur. En daarbij is het huren van zo'n container ook nog eens inclusief het laten plaatsen van de container, het laten afhalen van de container en de verwerking van al het grofvuil. En dit allemaal voor één vast bedrag. Er zitten geen addertjes onder het gras. Je weet precies waar je aan toe bent. Je kunt met de verhuurder goed afspreken wanneer de container wordt gebracht en ook wanneer deze weer wordt opgehaald.

Wat mag er in de grofvuil container?

In de grofvuil container mag particulier grof afval. Dus oude bankstellen, kasten, stoelen, overige meubels, kleding, tapijt, losse spullen, papier/karton, kunststoffen, alle soorten hout, fornuis, metalen. Je ziet in dit lijstje ook materialen staan die doorgaans gescheiden moeten worden ingeleverd, zoals papier en karton en kunststof verpakkingen. Doe dit vooral als je de mogelijkheid hebt. Heb je die mogelijkheid niet? Dan zorgt de verhuurder voor de juiste afvalscheiding. Dit zit, zoals gezegd, ook gewoon bij de vaste huurprijs voor de grofvuil container in.