Bij verhuizen komt veel kijken: de spullen zelf uitkiezen, het vervoer en het inladen. Dit is allemaal veel werk en het moet zonder schade gedaan worden. Zonder professionele hulp is dit een zware klus. Daarom is het inhuren van een verhuisbedrijf geen overbodige luxe. Verhuisbedrijven zorgen ervoor dat je verhuizing zonder stress kan verlopen. De kosten verhuisbedrijf zijn het helemaal waard, als je kijk wat je ervoor terug krijgt: een soepele verhuizing. Er zijn genoeg verhuisbedrijven die maar al te graag willen helpen. Kijk bijvoorbeeld naar de website van Student Verhuis Service. In dit artikel wordt er nog verder ingegaan hoe je jezelf en je huis het beste kan voorbereiden op de uiteindelijke verhuizing.

Helpen bij het inpakken

Natuurlijk moet alle spullen, die je mee wilt nemen, bijna helemaal al klaar staan voor de verhuizers.Maar hoe doe je dat nu het beste? Ten eerste is het handig om de dozen te labelen. Dit kan door bijvoorbeeld de kamers, waar de spullen in het nieuwe huis terecht moeten komen, op de dozen te zetten, zodat jij en de verhuizers weten waar alles heen moet, als jullie bij het nieuwe huis zijn aangekomen. Ten tweede kan je al een soort van plan bedenken om de grote meubels uit huis te krijgen. Dit kan dezelfde manier zijn, waarop ze het huis ook binnen zijn gekomen, maar dit kan ook op een andere manier. Het punt is om hier al over na te denken, zodat je de verhuizers een handje kan helpen, zodat je sneller van je nieuwe huis kan gaan genieten. 

In het nieuwe huis

Voor de spullen moet natuurlijk ook een plekje worden gevonden in het nieuwe huis. Het is handig om vooraf al te beginnen met nadenken over de plek van de meubels in het nieuwe huis. Zo kunnen de verhuizers je nog helpen met alles op de goede plek te zetten in het nieuwe huis en zo hoef je dat niet te doen, wanneer die extra handen mist. Je kan bijvoorbeeld al een vloerplan maken met alle meubels erop, zodat je nieuwe huis al vanaf dag één al bewoonbaar is.