Shoppen naar een nieuwe keuken is ontzettend leuk! Er is zoveel mogelijk op het gebied van hip design en state of the art keukenapparatuur. Je ziet het al helemaal voor je hoe je straks als keukenprinses of -prins de scepter zwaait in jouw domein. Al veel consumenten gingen je voor, maar hadden bij het uitzoeken van hun nieuwe keuken enkele ‘kleine’ details over het hoofd gezien, die nu voor veel teleurstelling zorgen. Daarom waarschuwen we je hier: voorkom deze missers bij een keuken kopen!

Niet goed nadenken over de werkruimte

Veel mensen laten zich betoveren door het schitterende design van een keuken, maar is deze keuken ook praktisch? Een van de top prioriteiten voor een keuken is dat je een prettige werkruimte hebt, waar je jouw verrukkelijke hapjes en diners kunt voorbereiden. Let er dus op dat je nieuwe keuken voldoende plaats biedt om alle ingrediënten klaar te zetten en zorgeloos te hakken en te snijden. Misschien vind je het wel leuk om samen te koken? Dat werkt alleen als je allebei genoeg plek hebt om aan de slag te gaan.

Geen praktische looproute in de keuken

Zorg voor een goede ‘flow’ in je keuken, door bij de indeling te letten op een praktische looproute. Een goed tip is om te letten op een ‘driehoek’ tussen de meest gebruikte elementen in de keuken, namelijk de gootsteen, kookplaat en koelkast. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook niet handig als het werkblad een ‘mijl’ verwijderd ligt van het fornuis. Let daarom eens op je looproute, zoals je die nu hebt in je keuken. Is deze praktisch of juist niet? Neem deze informatie mee bij het uitzoeken en indelen van je nieuwe keuken!

Gezellige verlichting is niet altijd praktisch!

De keukens die staan opgesteld in de showroom of in magazines zien er prachtig uit. Vaak wordt er extra sfeerverlichting gebruikt om de keuken nog beter tot zijn recht te laten komen. Sfeerverlichting is gezellig, maar wat als je niet goed kunt zien wat je aan het koken bent? Dat is natuurlijk niet handig. Let daarom bij het plaatsen van je nieuwe keuken erop dat de verlichting in orde is. Vooral als je voor een donkere kleur keuken kiest, is het essentieel om veel aandacht aan de verlichting te besteden. Het is een goed idee om adequate werkverlichting te combineren met sfeerverlichting.

Niet op de werkhoogte letten

Je bent verliefd geworden op een keuken die je hebt zien staan. Dat wordt hem! De keuken wordt in jouw woning geïnstalleerd en dan kom je erachter dat de hoogte van het keukenblad en het fornuis niet in orde zijn! Dat is een grote misser, die je zeker moet voorkomen. Ben je klein, dat is het niet prettig als je steeds op je tenen moet gaan staan, om prettig te kunnen werken in je keuken. Of misschien ben je juist langer dan gemiddeld? Dan zorgt een te laag keukenblad al snel voor rugklachten! Het is de bedoeling dat je vele jaren plezier hebt van je keuken!