Even snel je telefoon opladen of de koelkast laten werken; voor alles heb je tegenwoordig bijna een stopcontact nodig in huis. In elke woning zitten dan ook zeker tientallen stopcontacten, maar toch zijn er volgens de meeste mensen nooit genoeg in hun woning. Zo zie je vaak dat mensen verlengdozen gebruiken als oplossing hiervoor. Echter is het een stuk veiliger voor je om meer stopcontacten te plaatsen op plekken waar dit nodig is. Wil je dit in jouw huis doen? Dan moet je natuurlijk wel een stopcontact kiezen.

 

Inbouw stopcontact

De meeste stopcontacten in een woning zijn inbouw stopcontacten. Dit zijn de stopcontacten in de muur, zoals de meeste mensen ze kennen. Het grote voordeel van deze soort stopcontacten is dat ze bijna niet uitsteken en dus makkelijk om elke plek in de woning passen.

 

Opbouw stopcontact

Naast de inbouw stopcontacten heb je ook nog opbouw stopcontacten. Deze zijn niet in je muur gebouwd en zijn dus een uitsteeksel buiten de muren. Het zijn van die doosjes die je vaak in garages of schuren tegen komt. 

 

Meer luxe

Tegenwoordig zijn er ook nog veel nieuwe varianten van stopcontacten. Mensen willen meer luxe in hun woning dus kiezen ervoor om wat speciaals te plaatsen. Zo zijn er steeds meer stopcontacten met USB-poorten erin. Op deze manier kan je mobiele apparaten eenvoudig vanuit de muur opladen, ideaal voor naast je bed. Ook zien we vaak in keukens dat er stopcontacten worden geplaatst die uit de aanrecht worden getrokken. Dit is volgens veel mensen een mooie en handige oplossing.