Wanneer je regelmatig nagellak draagt is het je waarschijnlijk al wel opgevallen dat steeds meer mensen tegenwoordig kiezen voor gellak. Gellak werd vroeger voornamelijk in de salon gezet maar met Gellak van Yinger kun je nu ook zelf gellak zetten. Doordat je het zelf kunt zetten hoef je je niet meer aan te passen aan de tijden waarop je bij een salon terecht kan. Daarnaast scheelt het ook een hele hoop in de kosten van een nieuwe set gellak. De eerste keer zul je wat meer moeten uitgeven aan een van de gellak sets met vervolgens kun je een hele tijd vooruit met de producten. 

Makkelijk zelf gellak zetten

Waar mensen eerst eigenlijk altijd naar een salon moesten om gellak te laten zetten kun je dit tegenwoordig ook zelf thuis doen. Er zijn een hele hoop merken op de markt die zich richten op mensen die zelf hun gellak doen. Deze merken zijn makkelijk online verkrijgbaar en worden daarnaast zelfs in de drogisterij verkocht. De meeste merken verkopen naast de gellak zelf ook andere benodigdheden zoals UV of LED lamp om de gellak uit te harden. De meeste merken bieden daarnaast zelfs nog speciale starters sets aan. Deze sets zijn speciaal samengesteld voor mensen die willen gaan beginnen met het zetten van hun eigen gellak en bevatten alle benodigdheden om hiermee te starten. 

Gellak blijft langer mooi

De voornaamste reden voor mensen om te kiezen voor gellak in plaats van gewone nagellak is dat gellak langer mooi blijft. Gellak blijft in de meeste gevallen meerdere weken zitten en dit is een stuk langer dan gewone nagellak die vaak binnen een week al loslaat. Waar het bij gewone nagellak nog vaak voorkomt dat er stukjes loslaten waardoor het er minder mooi uit gaat zien is dit bij gellak bijna niet meer aan de orde. Omdat gellak harder is dan gewone nagellak zorgt dit daarnaast ook voor een versteviging van de nagels. Je hebt bij het dragen van gellak daardoor ook minder kans dat je eigen nagels breken of scheuren.