Er zijn jaarlijks heel wat mensen die heel wat kilometers afreizen. Dit kan zijn voor je werk, maar dit kan ook zijn omdat je het leuk vindt. Het zal per persoon verschillen hoeveel je van reizen houdt. Gemiddeld reist iedereen wel eens en daarom zijn vaccinatie wel belangrijk. Het kan zijn dat er wat vragen op borrelen over vaccinaties. Gelukkig is er heel wat informatie te vinden over vaccinaties en hoe je hier precies mee om kan gaan. Hierdoor weet je zeker dat je zonder zorgen op vakantie kunt gaan.

Waarom een vaccinatie nodig?

Als je een vaccinatie nodig hebt, zal hier een reden voor zijn. Als je gaat reizen kun je makkelijker besmet raken. Daarnaast kun je ook andere mensen een heel stuk makkelijker besmetten. Een hepatitis a vaccinatie is daarvan een goed voorbeeld. Als je geen hepatitis a vaccinatie hebt, kun je mensen toch heel veel makkelijker aansteken. Misschien dat in Nederland de meeste mensen het hepatitis a vaccinatie hebben, maar dat betekend niet dat dit in elk land zo is. Daarom is het veiliger om je wel te laten vaccineren.

Zo is dit eigenlijk met elke vaccinatie het geval. Je hebt heel wat verschillende vaccinaties die je eventueel nodig zal kunnen hebben. Misschien heb je in het verleden wel eens een dktp vaccinatie gehad. Dan hoef je de dktp vaccinatie nu niet meer. Het is dan ook fijn om te weten of je een vaccinatie vaker moet hebben of niet. Gelukkig staat dit altijd aangegeven als je een vaccinatie neemt.

Kan ik reizen zonder vaccinatie?

Het kan uiteraard zo zijn dat je al een keer een dktp vaccinatie hebt gehad. Misschien voelde niet zo fijn of vind je naalden helemaal vervelend. Misschien denk je dan bij jezelf dat je ook zonder vaccinatie kan gaan reizen. In principe is dit mogelijk. Echter wordt dit wel afgeraden. De kans dat je ziek wordt is een heel stuk groter dan wanneer je gevaccineerd bent.

Het kan dan ook een betere optie zijn om je wel te laten vaccineren. Als je dit niet ziet zitten, kun je altijd met een arts in gesprek gaan. Een arts kan je bij de keuze helpen en jullie kunnen samen kijken wat de beste optie zijn. Soms heb je gewoon echt een vaccinatie nodig. Dan zal een arts je dit ook zeker aanraden. Een arts weet uiteindelijk het beste wat goed voor jouw lichaam zal gaan zijn en daar gaat het om.