amersfoort

Je hebt zin om eropuit te trekken met een vriendin, vriendin of lekker met je vader of moeder, maar je hebt geen idee naar welke stad je wilt gaan. Je hoort van meerdere personen uit je omgeving dat Amersfoort echt een hele leuke stad is om een bezoekje te brengen. Hieronder 5 leuke dingen om te doen in Amersfoort. 

1. De Amersfoortse grachten

Vanaf de Krommestraat zijn er kaartjes te koop om over de Amersfoortse grachten te kunnen varen. Onderweg wordt er meer verteld over de geschiedenis van Amersfoort en worden de leukste plekjes langs het water uitgelicht. Zeker een to do bij mooi weer en een bezoek aan Amersfoort.

2. Eten in het centrum

Ben je een echte Bourgondiër en kun je genieten van heerlijk eten? Ook dan is Amersfoort een goeie place to be. Met een grote verscheidenheid aan eettentjes door het gehele centrum vind je altijd wel een leuk restaurant met een enorm lekkere menukaart. Ook de Franse wijnbar C’est Tout is een flinke aanrader als je houdt van wijnen in combinatie met lekkere hapjes of een heerlijk Frans gerecht. Ook zijn er genoeg high tea locaties in Amersfoort te vinden om te genieten van diverse soorten thee in combinatie met zoete- en hartige hapjes. Kijk op HighTea.nl voor de precieze locaties voor een high tea.

3. De Hof

Op de Hof bevinden zich veel barretjes en kroegjes om ’s avonds lekker te genieten van een cocktail of goeie borrel. Verder bevinden zich hier ook kroegen die bekend staan om hun live muziek. Ook zijn er diverse leuke monumentale panden te vinden op de Hof.

4. Rondtoeren met een tuktuk

Door rond te toeren met een tuktuk, kom je op heel veel plaatsen waar je lopend niet zou zijn gekomen. De tuktuk chauffeur haalt je op en vertelt je onderweg alles over de stad wat je maar wilt weten. Zij vertellen hier eeuwenoude verhalen bij en zorgen ervoor dat je echt een goed idee krijgt van de geschiedenis en de bezienswaardigheden van de stad Amersfoort.

5. Shoppen

In Amersfoort kun je ook enorm goed shoppen. Er zitten vele boetiekjes en winkels waarbij je je hart kunt ophalen om een dag uitgebreid te shoppen. De Langestraat is de meest bekende straat waar de Europese en meest bekende kledingmerken zich bevinden. Veel winkels zijn ook op zondagen geopend.