Eifel

Een groot deel van de Nederlanders is al eens in de regio Eifel geweest. Voor degene die deze regio nog nooit gezien hebben, kan het een raadsel zijn waarom de regio zo immens populair is onder toeristen. Wanneer zij de foto’s en de verhalen over deze regio horen, is de kans groot dat zij Eifel ook een keer willen bezoeken. Het is mogelijk om de regio te bezoeken voor een vakantie in de zomer én in de winter.

Nationaal Park Eifel

Wat maakt de streek zo bijzonder?

De mensen die al eens in de regio Eifel zijn geweest, kunnen het beamen. Eifel is een van de mooiste plekken van Duitsland. Dit komt mede door de eeuwenoude dorpen en door de uitgedoofde vulkaan. Waar ligt de Eifel eigenlijk? Eifel is een streek in Duitsland. De streek ligt ten noorden van de rivier de Moezel en ten westen van de rivier de Rijn. Dit houdt in dat de stad gemakkelijk te bereiken is, vanuit Nederland is het ongeveer drie uur rijden. Dit zorgt ervoor dat het een geliefde bestemming is voor korte tripjes. Daarnaast zijn er ook een aantal mensen die voor een langere vakantie naar de streek gaan. Het is mogelijk om je meerdere weken te vermaken in de streek. Naast het mooie landschap, spelen de rustige dorpen hierin een aanzienlijke rol.  Gemuendener Maar, Eifel

Vulkanen in de regio Eifel

Heel lang geleden waren er een aantal vulkanen actief in de streek. Helaas zijn deze op dit moment niet meer actief. Als je van plan bent om de regio te bezoeken, dan is het zeker een aanrader om de verschillende vulkanen te bezoeken.