Geef het maar toe: van strijken wordt werkelijk niemand echt gelukkig. Misschien voel je een kort moment van euforie als je – eindelijk – die hele stapel hebt weggewerkt, maar als je dan in de wasmand kijkt, dan is dat moment alweer voorbij. En dus zijn strijkvrije overhemden een ontzettend goede uitvinding. Deze overhemden hoeven, zoals de naam al zegt, niet gestreken te worden en zijn dus na een wasbeurt al direct weer klaar voor gebruik. Natuurlijk moet je ook deze strijkvrije overhemden niet op een knoedeltje bewaren, maar bij de juiste behandeling hoef je dus niet de strijkbout uit de kast te trekken.

Strijkvrije overhemden zijn meestal van 100 % katoen

En dat draagt sowieso al fijn. Ook als er een klein beetje stretch aan toe is gevoegd, zijn dit bij uitstek de overhemden die je graag zult dragen. Je kunt ze gewoon in de wasmachine wassen en daarna uithangen op een hangertje. Je zult zien dat de grote kreukels van het wassen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zitten er na het drogen nog wat kleinere kreukeltjes in het overhemd? Dan verdwijnen die al snel door jouw lichaamswarmte. Nog voor je de deur uitstapt is je overhemd helemaal als nieuw.

Niet strijken, dat is pas fijn!

Wanneer je terugdenkt aan vroeger, dan zul je het, net als ik, zonde vinden hoeveel tijd je hebt besteed aan het strijken van alles wat uit de was kwam. Van overhemden tot spijkerbroeken, kussenslopen en theedoeken. Sommige mensen streken zelfs de tafellakens, dekbedovertrekken en alle tshirts. Die tijd is gelukkig geweest. De meeste items zijn tegenwoordig beschikbaar in strijkvrije varianten en andere items, zoals tafellakens, worden steeds minder gebruikt. Dat scheelt niet alleen veel tijd. Je kunt de kledingstukken en andere items gewoon goed, nat, uithangen en dan opbergen.

Overhemden in alle soorten en maten

Strijkvrije overhemden zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Voor formele gelegenheden, voor feestjes, voor op je werk, maar ook voor casual. Met lange mouwen en met korte mouwen. In ieder denkbaar design, met welke print dan ook. Met verborgen knopen, met knoopjes in het zicht, in alle kleuren van de regenboog. En het mooiste? Je bestelt ook deze strijkvrije overhemden, in welke variant je ook maar wilt, online! Door de handige maattabel op de site zie je al snel welke maat je nodig hebt. Wil je graag een extra lang model? Dat kan. Heb je een voorkeur voor een bepaald merk? Die keuze kun je ook op de site maken.