Veel mannen hebben vaak gelegenheden waarin "jasje – dasje" verwacht wordt. Dit kan zakelijk zijn, maar ook voor een meer officieel feestje of een andere gelegenheid. Het is dus belangrijk dat je op z'n minst één colbert in je kast hebt hangen. Maar als je slim bent, kies je wat verschillende colberts voor verschillende gelegenheden. Zo heb je altijd iets om aan te trekken, of het nu gaat om een feestje of een uitvaart. Altijd hetzelfde colbert dragen is sowieso niet fijn. Als je de keuze hebt uit verschillende colberts kun je op het moment van aankleden bepalen welk colbert past bij deze specifieke gelegenheid.

Colberts kunnen ook heel casual zijn

Het colbert is bij uitstek geschikt om casual te dragen, bijvoorbeeld op een goede jeans en met sneakers in plaats van nette schoenen. Colberts zijn over het algemeen vrij soepel en dus kun je, bijvoorbeeld, je mouwen oprollen. Je hoeft colberts ook echt niet altijd te combineren met een overhemd en/of een stropdas. Je kunt onder een colbert ook prima een mooi shirt, al dan niet met stoere print, dragen. Juist door dan een ander colbert te dragen dan anders, bijvoorbeeld eens in een andere kleur dan grijs, blauw of beige, zorg je voor een casual look.

Ook geschikt voor dames

Colberts zijn misschien een kledingstuk voor mannen, maar vrouwen kunnen ook prima voor de dag komen in een colbert. Natuurlijk kies je als vrouw wel een model dat speciaal gemaakt is voor vrouwen. Het damescolbert is anders gesneden dan het herenmodel. Het is getailleerd en over het algemeen iets korter dan het herenmodel. Ook zit er, weer over het algemeen, geen binnenzak in het damescolbert. Toch zijn de colberts voor dames alles behalve saai. Zeker wanneer je het colbert goed weet te combineren met andere kledingstukken. Je kunt het zo formeel dragen als je zelf wilt.

Bestel je colbert online

Als je je maat weet, of je hebt de mogelijkheid om jezelf eens goed op te meten, dan is het online bestellen van je colbert de beste optie. Wil je verschillende opties passen en ben je recent flink aangekomen of juist afgevallen én wil je persoonlijk advies? Dan kun je terecht in één van de 20 winkels in Nederland. Hier kun je eens goed rondneuzen en alles voelen. Al zul je nu, in deze tijden van COVID-19, wel rekening moeten houden met alle geldende maatregelen. Het is dus slim om even te bellen naar de winkel waar je naartoe wilt om te vragen hoe zij nu te werk gaan.