Je kunt de ziekte van Parkinson zien als een hersenaandoening waar een kleine groep cellen beschadigt en afsterft. Dit zorgt ervoor dat de hersenen geen dopamine meer kunnen aanmaken. Dit is nu net een chemische stof dat heel belangrijk voor het lichaam is. Het is namelijk nodig om makkelijk te kunnen bewegen en lichaamsbewegingen onder goede controle te houden. Hier een aantal tips en welke ziekte van Parkinson symptomen er zijn.

Behandelen van Parkinson richt zich op het verminderen van de symptomen

Laat je Parkinson behandelen dan richt de behandeling zich vooral op het verminderen van symptomen. Daarnaast richt de behandeling zich op het verlichten van de klachten. Zeer belangrijk is de combinatie van de juiste medicijnen, genoeg beweging en gezonde voeding. Helaas is het nog niet mogelijk om helemaal te genezen van de ziekte van Parkinson en is het een progressieve ziekte.

Hoe in het dagelijks leven omgaan met de ziekte van Parkinson?

Wat is nu de beste manier om met de ziekte van Parkinson om te gaan? Zorg er allereerst voor dat je de ziekte begrijpt. Ga vooral door met de dingen waar je van geniet. En houd je eigen tempo aan een vraag hulp wanneer dat nodig is. Ben je goed uitgerust doe dan lichamelijke oefeningen op een eigen tempo. Herken wanneer je moe begint te worden en vraag hulp aan de fysiotherapeut wanneer dat nodig is. Tot slot houd je vast aan een goed voedingspatroon. Eet daarom zoveel mogelijk groente, fruit, granen, zuivel en eiwitrijke voedingsmiddelen. En drink genoeg water op een dag.

De symptomen bij de ziekte van Parkinson

Parkinson is een zeer gecompliceerde ziekte dat zich uit in allerlei soorten symptomen. Deze symptomen verschillen per patiënt en niet iedere persoon ervaart dus dezelfde klachten. Als je kijkt naar de ziekte van Parkinson symptomen dan herken je het volgende. Symptomen zijn onder andere trillen, stijfheid, langzaam en minder bewegen, schuifelend lopen, armen en benen niet meer kunnen bewegen, vermoeidheid, moeite met praten, moeite met evenwicht houden en moeite met schrijven. Daarnaast zijn er symptomen zoals blaas en darmproblemen, obstipatie, oogproblemen, depressiviteit, slaapstoornissen en huidproblemen.