Spido Rotterdam

Heb jij hulp nodig bij het installeren waterontharder? Een waterontharder is een handige tool die helpt bij het ontharden van water. Ondanks dat hard water niet schadelijk is voor ons lichaam, kan het de leidingen, sanitair en apparaten wel op den duur aantasten. Hoe langer je het installeren van een waterontharder uitstelt, hoe meer kans je hebt dat er al schade is aangericht. Om exact te weten te komen wat de effecten zijn van hard water en wanneer jij de waterontharder nodig hebt, lees je dit artikel verder.

 

Het installeren van een waterontharder

Wanneer heb jij een waterontharder nodig en kost het installeren van een waterontharder veel werk? Dit zijn wellicht twee vragen die in jouw hoofd rondzweven. Voor meer informatie over de producten, kan je terecht bij Goedkope Waterontharders. Ondanks dat hard water geen kwaad kan voor ons lichaam, een kleine dosering van calcium en magnesium is zelfs hard nodig, kan het wel op de lange termijn voor een aantal nadelen zorgen. Vooral voor jouw leiding, sanitair en apparaten is hard water niet gewenst. Het installeren van een waterontharder is de oplossing om nare effecten tegen te gaan. Dankzij de geavanceerde technologie van vandaag neemt een waterontharder niet veel plek in beslag. Het is makkelijk om te laten installeren en het is makkelijk op te bergen. Ze zijn er tegenwoordig te vinden in allerlei maten en soorten. Voor een groot huis heb je wellicht meer baat aan een grotere ontharder dan in een klein huis.

 

Het effect van hard water in je leidingen

Hard water heeft een te hoge concentratie aan magnesium en calcium aanwezig. Het installeren van een waterontharder zorgt ervoor dat deze hoge concentratie wordt gefiltreerd Ondanks dat het geen kwaad kan om hard water te drinken, is het niet altijd even prettig om het te hebben. Hard water laat namelijk een harde residu achter op jouw douchekop, in de leidingen, in de boiler en op andere plekken. Hoe langer er hard water doorheen spoelt, hoe groter dit residu wordt. Op den duur kan het dus zorgen voor ontstopping. Ook kan hard water de huid irriteren. Vooral mensen die al last hebben van een gevoelige huid of andere huidaandoeningen, zoals eczeem, merken dat hard water jeuk, irritatie en droogte geeft. Het kan je haar dof maken en het zorgt ervoor dat zeep lastiger schuimt. Het installeren van de waterontharder gaat deze gevolgen tegen.

 

Hoe werkt een waterontharder?

Na het installeren van de waterontharder, is het tijd om de machine zijn ding te laten doen. In de machine zit een filter. Dit filter zorgt ervoor dat al het water wat er doorheen stroomt wordt gereinigd. Magnesium en calcium zijn beide positieve componenten. Door het filter te voorzien van negatieve componenten, trekken ze elkaar aan. Het werkt net als met een magneet. De rest van de moleculen in het water die gewenst zijn, zullen niet in de filter blijven hangen en stromen er gewoon doorheen. Dat zorgt ervoor dat er daarna uit jouw kraan of douchekop geen hard water meer komt. Het installeren waterontharder is een makkelijk klus en de waterontharder kosten vallen doorgaans reuze mee.