Nu de zomer weer is aangebroken zullen veel mensen toch ook last krijgen van warmte in huis. Het lijkt wel elk jaar warmer te worden, en dat is natuurlijk ook het geval. Veel huizen in Nederland zijn daar niet tegen bestendig, want die zijn ontworpen om de warmte binnen te houden, niet buiten. Daarom moeten we zelf maar het heft in handen nemen om de warmte buiten te houden. Deze blog vandaag gaat over een methode om dat te doen waar je zelf waarschijnlijk niet aan had gedacht, namelijk rolgordijnen. In eerste instantie zijn rolgordijnen natuurlijk gewoon gordijnen, maar ze hebben veel voordelen. Hier vertel ik hieronder meer over. Lees dus snel verder over de voordelen van rolgordijnen, hoe je rolgordijnen uitkiest voor je interieur, en waar je ze voordelig koopt. Veel leesplezier!

De vele voordelen van het rolgordijn

Het rolgordijn is in eerste instantie een gordijn. De functie van dit gordijn is dan om licht buiten te houden. Gordijnen zijn voor veel mensen heel belangrijk in de slaapkamer, zodat het donker genoeg wordt om te slapen. Ook als het vroeg licht wordt in de zomer. Maar we zien rolgordijnen ook steeds vaker als een actieve zonwering gedurende de dag. Een groot voordeel van een rolgordijn als zonwering is dat ze goed aansluiten op het raam, en dus weinig licht doorlaten. Zo blijft het binnen een stuk koeler dan met gewone gordijnen. Ook zijn rolgordijnen een stuk goedkoper dan zonwering. Een ander voordeel is dat ze heel mooi in het interieur er uit zien. Ook houd je de rest van de muren vrij omdat je geen lange gordijnen van plafond tot vloer nodig hebt. Tot slot heb je de gordijnen in allerlei kleuren, afmetingen en materialen. Zo kun je er altijd een uitzoeken die precies aan jouw wensen voldoet!

Waar je voordelig rolgordijnen koopt

Een goede website om een groot assortiment aan gordijnen te bekijken is Ilumio. Deze webshop verkoopt rolgordijnen die praktisch, voordelig, sfeervol, veelzijdig en scherp geprijsd zijn. De gordijnen die ze in het assortiment hebben passen op ieder raamtype. Van een schuin dakraam, kleine raampjes tot aan grote draai-kiep ramen. Ilumio heeft veel te bieden wat betreft kleur, maatvoering en stof. Daarnaast zijn er ook nog soorten: verduisterend, lichtdoorlatend of transparant. Tot slot zijn er ook nog kwaliteit-levels: basic, plus en premium. Hoe hoger het level, hoe meer voordelen er bij komen! Ben je dus op zoek naar een mooi nieuw rolgordijn, bezoek dan een Ilumio.