mindfulness mediteren

Mindfulness mediteren doet mij veel goed

Sinds ik heb geleerd wat mindfulness mediteren is, zit ik een stuk beter in mijn vel. Niet omdat ik weet wat het is, natuurlijk, maar omdat ik het kan toepassen. Mindfulness mediteren is namelijk met aandacht voor je gevoelens, je emoties en gedachtes mediteren. Tot rust komen door gewoon te accepteren wat er in je omgaat, en je daarvan bewust te worden. Voorheen raakte ik snel verstrikt in de chaos van het leven. In alles maar doen op de automatische piloot en dus mijn lichaam voorbij te lopen. Ik realiseerde mij nooit dat wanneer ik bijvoorbeeld hoofdpijn kreeg of ontzettend vermoeid was, dat dat kwam doordat ik mij niet bewust was van de chaos.

Accepteren

Het grootste deel van mindfulness mediteren is het accepteren van je emoties en ze gewoon laten bestaan. Vaak zijn wij geneigd die emoties weg te drukken omdat we verder moeten met het leven. Nu ik die emoties accepteer en ze laat bestaan, ben ik een stuk rustiger en helderder. Nooit lang blijf ik steken bij emoties en daardoor kan ik sneller weer productief verder, met mijn werk bijvoorbeeld. het is een aanrader voor iedereen die zich herkent in deze problemen!