Het lijkt misschien een beetje vreemd, om nu, aan het einde van de zomer, te gaan shoppen voor je tuin. Maar eigenlijk is dat heel logisch. Je hebt nu een complete zomer in je tuin geleefd en weet dus precies wat er ontbreekt. Zo kan het zomaar zijn dat je ineens tot de conclusie komt dat er iets mist op je terras. Je kunt dan verder denken dan een tuinset, mooie kussens en een parasol. Wat denk je van een mooie houten plantenbak? Houten plantenbakken zijn er in veel soorten en maten. Je kunt kiezen voor een houten plantenbak met trellis of juist zonder, een vierkante of een rechthoekige houten plantenbak.

Sowieso is een houten plantenbak een goed idee

Hout is een natuurlijk materiaal en zal, na verloop van tijd, alleen maar nog mooier worden. De houtsoort is van belang voor jouw keuze, de houtsoort bepaalt namelijk de kleur en ook hoe lang de houten plantenbak mee zal gaan. Heb je een voorkeur voor een andere kleur, denk bijvoorbeeld aan dat hippe antraciet wat je momenteel overal ziet? Dan is een houten plantenbak gemakkelijk te schilderen in de stijl die bij jou past. Juist door de plantenbak te schilderen kun je zorgen voor eenheid in je tuin.

Bollen planten doe je nú!

Als je dan een mooie houten plantenbak hebt gekocht, dan wil je deze natuurlijk direct in gebruik nemen. Zo vlak voor de winter kun je er winterharde planten als hedera en heide in zetten. Deze blijven ook in de rest van het jaar mooi. Maar als je echt iets bijzonders wilt, dan plant je onder die planten een flinke hoeveelheid bollen. Deze zullen in het voorjaar tussen de planten door omhoog komen en zorgen voor een echt voorjaarsgevoel. Als je dan ook nog kiest voor bollen die op verschillende momenten op komen, dan heb je er tot ver in de zomer plezier van.

Plantenbakken als mini groenten- en kruidentuin

Natuurlijk kun je de meest prachtige bloemen laten groeien in een houten plantenbak. Maar je kunt er ook kruiden, fruit en zelfs sommige groenten in plantenbakken kweken. Dat is niet alleen decoratief, het is ook nog eens heerlijk. Want zeg nu zelf, eigen gekweekte groenten, fruit en kruiden zijn toch het allerlekkerst. Je weet dan precies wat er mee gebeurd is en welke voedingsmiddelen ze gekregen hebben. Ook je kinderen zullen het leuk vinden om te zien hoe een zaadje uitgroeit tot een lekkere wortel en hoe een miezerig plantje uitgroeit tot een flinke plant vol met aardbeien.