Wanneer je echt lekker wilt ontspannen in je tuin, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je er ook echt privé zit. Je plaatst er een mooie schutting of een flinke heg omheen zodat mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Maar wat doe je met de opening waar je met de fiets door wilt kunnen? Laat je die open? Dan heb je nog geen échte privé. Door een goede, bij voorkeur hardhouten poortdeur te plaatsen, zorg je ervoor dat je privé zit en dat je alsnog met je fiets de tuin kunt verlaten als je dat wilt. Een hardhouten poortdeur is misschien even een investering, maar je hebt er wel jarenlang plezier van.

Een hardhouten poortdeur is en blijft mooi

Als je 'm tenminste op de juiste manier plaatst en gebruikt. Een hardhouten poortdeur is wat zwaarder dan zomaar een poortdeur en heeft dus goede ondersteuning aan weerszijden nodig. De palen waar je de deur aan vastzet moeten extra diep worden ingegraven en bij voorkeur ook nog in beton geplaatst worden. Laat dit goed uitharden en plaats dan pas de deur. Zoals met alle klussen in en om het huis: meten is weten. Je wilt geen enorme kier tussen de palen en de deur, maar je wilt ook niet dat de poortdeur tegen de palen aan valt als je 'm dicht doet.

Zelf een deur maken, is dat geen optie?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om van overgebleven schuttinghout zelf een poortdeur in elkaar te knutselen. Het gevaar is dan wel dat de deur wat gaat verzakken. Door te kiezen voor een kant en klare poortdeur weet je zeker dat de kwaliteit en de stevigheid staat als een huis. In verhouding ben je dan niet eens zoveel duurder uit. Alleen al het feit dat je je niet gaat storen aan een scheve deur is het geld meer dan waard.

Andere toepassingen voor poortdeuren

Als je een huis hebt met een oprit of een "dam", kan het wel heel fijn zijn om de toegangsweg af te sluiten voor andere auto's. Hardhouten, dubbele, poortdeuren voorkomen dan ongewenste bezoekers op je erf. Je kunt deze poortdeuren ook verbinden met een afstandsbediening. Je opent de poort dan gewoon vanuit je auto en kunt zelf doorrijden. Dit is ook een heel goed idee als je aan een drukke weg woont en de honden los wilt laten lopen op het erf. Door de hardhouten poortdeur zorg je er dan voor dat ze het erf niet kunnen verlaten.