Steeds vaker hoor ik mensen praten over het feit dat ze last hebben van Spintmijt en Emelten in de tuin. De natuur is natuurlijk volop in bloei en dat betekent dat plaaginsecten en ongedierte met mensen in aanraking komen. Hoog tijd om je een aantal handige tips te geven over Spintmijt bestrijden! Lees je snel mee?

Spintmijt bestrijden door roofmijten

Spint, Spintmijt of kasspintmijt is een van de bekendste plaaginsecten in Nederland. Ze komen voor in diverse gewassen, planten en struiken en daardoor vallen ze erg vaak op. Je kunt de Spintmijt herkennen aan zijn transparante lichaamswand met twee zwarte stipjes. Spintmijt bestrijden is gewenst omdat dit insect veel schade aan planten, struiken en bloemen aan kan brengen. Ze tasten het plantweefsel aan en vernietigen cellen van de plant. Hierdoor verkleuren bladeren, sterven ze af en kan zelfs de hele plant doodgaan. Spintmijt bestrijden doe je effectief door het uitzetten van roofmijten. Roofmijten zijn de natuurlijke vijand van Spint. Door deze bij planten uit te zetten kun je de Spintmijt effectief bestrijden.

Emelten aanpakken op een biologische manier

Emelten zijn larven van de langpootmug die voor veel schade aan het gazon en planten in de tuin kunnen zorgen. Ze voeden zich namelijk met wortels van planten en planten in de moestuin. Denk hierbij aan aardbeien, sla en peterselie. Je kunt herkennen dat je last hebt van Emelten door gele plekken in het gazon. Pas 's nachts komen ze tevoorschijn boven de grond en je zult hier vooral tussen september en november last van hebben. Emelten kunnen een ware plaag veroorzaken, maar door de juiste aanpak zul je merken dat je deze beestjes effectief kunt bestrijden. Emelten bestrijden doe je door Aaltjes in de grond uit te zetten. Aaltjes zijn kleine larven en voeden zich met de Emelten die net uit hun eitje zijn gekomen. Door hier scherp op te zijn en Aaltjes op tijd in te zetten kun je voorkomen dat de Emelten zich verspreiden. Emelten kunnen namelijk erg veel schade aanrichten en dit zie je natuurlijk liever niet!

Ik hoop dat je iets hebt aan bovenstaande tips zodat je zelf ook met deze biologische vorm van bestrijden aan de slag kunt. Ik vind het milieu heel belangrijk en daarom vind ik het leuk om dit soort tips met mensen te delen. Emelten aanpakken en Spintmijt bestrijden hoeft niet moeilijk te zijn, maar je dient natuurlijk wel te weten hoe het moet! Succes met de tips!