Verlichting is in huis dé sfeerbepalende factor en daarom is het super belangrijk dat je de juiste verlichting uitkiest! Daarnaast helpt de juiste verlichting ook bij het verlagen van de energie rekening! Maar hoe kies je nou de juiste verlichting uit? In dit artikel lees je er alles over!

Soorten verlichting

Eigenlijk is er maar een lampensoort de juiste, namelijk: de LED-lamp. LED-lampen zijn het minst milieu vervuilend en gebruiken het minste energie. Goed voor de portemonnee en goed voor het milieu, wat wil je nog meer?!

Heb je nog oude gloeilampen of halogeenlampen in huis? Vervang ze dan gewoon voor LED-lampen. Gloeilampen en halogeenlampen zijn simpelweg echt niet meer van deze tijd. Sterker nog ze zijn zelfs verboden, winkels mogen hun voorraad nog verkopen maar dan is het ook echt afgelopen.

Soort lamp

Het gezegde luidt: op ieder potje past een dekseltje. Dat gaat ook op voor verlichting. Voor ieder interieur heb je wel een lamp die het aanzicht goed doet. Een lamp kan zorgen voor net dat beetje extra!

Ga eens opzoek naar de verschillende mogelijkheden. Misschien is een industriële hanglamp wel wat voor jou? De mogelijkheden zijn oneindig.

Ook leuk om eens wat stijlen te mixen met elkaar. Heb je bijvoorbeeld een heel strak interieur kijk dan eens hoe een antieke lamp daarin past. Dit maakt je interieur net weer even wat levendiger.

Wil je nou inspiratie opdoen? Ga dan lekker op onderzoen uit. Het internet staat vol met mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij: lampenshoponline.com. Ze hebben hier oneindig veel keuze. Dat betekent dat de perfecte lamp er voor jou zeker tussen zit.

Verder kun je nog opzoek bij interieur of styling blogs. En tot slot is social media vaak ook een enorme inspiratie bron. Maak een bord aan op Pinterest of kijk bij de getagde berichten op Instagram.