Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar de kans is groot dat je dit woord de laatste tijd vaak hebt gezien: potluck. Potluck is een diner (bij iemand thuis of bijvoorbeeld in een park) waar iedereen iets te eten heeft, liefst zelfgemaakt. Dit elimineert de noodzaak voor één persoon om de afwas te doen en u kunt genieten van nieuw voedsel dat u misschien nog niet kent.

Organisatie

Zorg dat alles op tijd geregeld is. Verstuur de uitnodigingen dan zo snel mogelijk, zodat iedereen een plekje op de agenda kan houden. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​Facebook-evenement aan te maken voor een handig overzicht van alle genodigden en evenementinformatie op één pagina.

Zoek een geschikte locatie

Bedenk waar de potluck zal plaatsvinden. Wil je een groep mensen ontmoeten in je eigen huis of wil je buiten vergaderen? Kijk in het tweede geval even of er ergens een toilet in de buurt is en wat voor weer het is, zodat er niets onverwachts gebeurt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ​​kamer te huren.

Wat voor soort potluck?

Je kunt mensen vrij laten om te doen wat ze doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een ​​bepaald onderwerp in te leiden. Denk bijvoorbeeld aan barbecue, tapas, verschillende gerechten, lunch of gewoon een toetje. Zorg er ook voor dat mensen kunnen aangeven (bijvoorbeeld op een gedeelde lijst) wat ze meenemen, zodat hetzelfde gerecht niet acht keer wordt gemaakt.

Overige benodigdheden

Als je een buitenlocatie kiest, is het belangrijk om af te stemmen wie wat krijgt. Denk bijvoorbeeld aan plastic bestek, plastic bekers en borden, die je op deze pagina kunt bestellen. De rest kan achteraf in een tasje van papier worden bewaard.