We voelen ons lekkerder, beter en gemotiveerder als we ons begeven in een opgeruimde ruimte. Zeker als die ruimte ons huis is, want daar zijn we immers veel. Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. Maar niet alleen ons huis moet op orde zijn voor een vrolijk humeur, het is in ieder geval niet het belangrijkste. Als je iets op orde wilt hebben, gezond en gevoed, dan is het je lijf. In deze blog vertel ik je hoe je veranderingen maakt die je lichaam ten goede komen. Lees je mee?

Genoeg water

We moeten per dag zo’n 2,5 liter water wegdrinken, dat hebben we allemaal weleens gehoord. Maar wist je dat het grootste deel van de westerse samenleving constant gedehydrateerd is? Zonder dat dat nodig is. Dehydratatie zorgt ervoor dat onze huid minder veerkrachtig is, we minderafvalstoffen verwerken en gewoon heel moe zijn. Schenk dus nog maar eens vol dat glas, je lichaam zal je er dankbaar voor zijn.

Lekker sporten

Niet iedereen vindt sporten even leuk. Vaak komt dat omdat we niet de sport beoefenen die bij ons past, te lang doorgaan en dus simpelweg niet naar ons lichaam luisteren. Als je eenmaal een routine of sport gevonden hebt die je leuk vindt en je in het zweet werkt, zal je nog steeds moeten wennen maar dat gaat dan een stuk makkelijker. Geloof mij maar dat jij je na een sportsessie een stuk meer voldaan voelt.

Voed je lichaam voldoende

Om te kunnen sporten, maar ook om überhaupt te kunnen functioneren, hebben we als mens voeding nodig. Ben je aan het trainen omdat je een doel voor ogen hebt als het gaat om je lichaam? Dan moet je je dieet daarop aanpakken. Als je spiermassa wilt kweken, zul je dus moeten kijken naar zogenaamde bulk maaltijden. Deze maaltijden zitten bomvol vitamines, mineralen en natuurlijk eiwitten. Alles om jouw spieren en de rest van je lichaam te ondersteunen. Kijk bij Praz welke gerechten jij zo kan afhalen. En omdat je niet meer hoeft te koken, houd je meer tijd over voor de sportschool!

Goede verwachtingen

Oh en als je zo bezig bent met je doelen, vergeet ook dan niet goed naar je lichaam te luisteren. We veranderen als mens continu dus het is niet zo gek om je verwachtingen af en toe bij te moeten schaven. Zo houd je het leuk en je lichaam gezond. Een win-win situatie, al zeg ik het zelf.