Ben je toe aan een nieuwe vloer in je keuken? Dan kun je, natuurlijk, weer gaan voor de oude, vertrouwde plavuizen (want dat maakt zo lekker schoon). Maar wat nu als ik je vertel dat er een nog betere oplossing is? Giet zelf je epoxy vloer en maak er echt iets moois van. Je hebt met een epoxy vloer geen last van naden en voegen en je kunt de epoxy vloer in alle kleuren aanleggen die je maar wilt. Natuurlijk, het is even een werkje, maar het resultaat zal je blij verrassen! Voor het maken van een epoxy vloer moet je epoxy giethars kopen. Dit kan in grote hoeveelheden en in, werkelijk, alle kleuren van de regenboog. 

Welke kleur epoxy vloer wil je?

Je kunt, als jij dat wilt, gaan voor een neutrale epoxy vloer. Maar je kunt er ook een waar spektakel van maken. Bestel, voor je de giethars bestelt, eerst eens een RAL-kleurenwaaier. Je ziet dan goed wat de mogelijkheden zijn. Wie weet kom je op een idee en kies je een kleur die je eerder nog niet had bedacht. Heb je een kleur gekozen? Dan wordt het tijd dat je de hars gaat bestellen. Dit doe je heel gemakkelijk online.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat de vloer die je wilt gaan aanpakken meer dan goed schoon is. Er mag geen stofvlokje meer op vindbaar zijn. Het is een kwestie van stofzuigen, dweilen, laten drogen, nog een keer stofzuigen en nog een keer dweilen (en weer laten drogen). Is de ondergrond poreus? Dan zul je moeten beginnen met een basiscoating. Zo voorkom je dat je epoxy in de kieren verdwijnt. Deze basiscoating moet ook weer goed drogen. Het best is het als je de vloer de eerste paar weken (!) niet nodig hebt. Dan begint het leuke werk.

Giet de epoxy op de vloer!

Epoxy wordt aangebracht in twee lagen. De eerste laag giet je uit over de vloer en verdeel je heel goed en egaal met een wisser of een vergelijkbaar apparaat. Deze laag laat je goed drogen. Dan is de volgende laag, de kleurlaag, aan de beurt. Je ziet dan al snel hoe mooi je vloer wordt. Ook hier is het weer van belang dat er nergens "hoopjes" epoxy achterblijven, maar dat de vloer mooi gelijk gevuld wordt. Ook dit laat je weer flink drogen. Hou hierbij altijd de aanwijzingen op de verpakking aan. Voor je het weet heb je een schitterende, originele vloer!