Handig voor de jeugd onder ons, want deze kijken over het algemeen meer 'tv' op de laptop dan op de echte televisie. Jongeren zijn geneigd veel sneller 'tv' te kijken op mediums zoals Netflix, Hulu en Popcorntime. Dit zijn online platforms waarop je series en films kunt downloaden of streamen. Dit is vaak erg goedkoop, zo niet gratis (de legale versies). Maar wat gebeurt er als je een superleuke film hebt gevonden zoals bijvoorbeeld Harry Potter of Lord of The Rings en je wilt deze met je partner of vriendengroep kijken? Dan is een laptop of iPad scherm ineens wel érg klein.
Wat handig is, is om dat je laptop te verbinden aan je televisie, zodat je op het grote scherm de film die jij nú wilt kijken, toch op televisie kan zien.
Maar wat heb je daarvoor nodig? Allereerst; een displayport. Mocht je eerste gedachte een HDMI kabel zijn, dat klopt ook. Maar in deze blog leggen we je graag uit waarom een displayport toch erg belangrijk is!

Wat is een displayport?

Een displayport is een uitgang gemaakt voor monitoren. Hij vervangt de oude vaak niet meer te connecten uitgang zoals DVI en de VGA. Een displayport wordt gezien als een goed alternatief voor een HDMI kabel, en transporteren bovendien ook audio! Wat een displayport nou bijzonder maakt boven een HDMI kabel, is dat een displayport kabel de optie biedt tot het aansluiten van meerdere monitoren. Dit is erg handig bij voorbeeld een presentatie, of wanneer je wil werken op meerdere schermen. Maar ook als je een film wil kijken kan je hem dan op meerdere monitoren laten zien! Daarnaast behalen displayport kabels een hogere bandbreedte dan HDMI kabels. Dat houdt in dat er meerdere signalen gestuurd worden op één moment!

Connecten met elkaar.

Vanwege de opkomende technologie staan we in constante verbinding met elkaar, we spreken elkaar dagelijks via Whatsapp, facetime, telefoon of Instagram en Snapchat. Maar hoe vaak doen we echt face to face nog wat samen? Door de technologische producten met elkaar te connecten, kun je nu ook zelf met je vrienden of familie connecten. Nodig ze uit voor een filmavondje op de bank, en sluit je laptop aan op de tv. Zo kun je kijken wat je wil, wanneer je het wil, en ook hóé je dat wil!

Ben jij eraan toe?

Als jij eraan toe bent om lekker met je vrienden of familie of wellicht alleen (zeker nu in deze tijd) je huis wat praktischer te maken, neem dan een kijkje op de site en schaf een displayport aan!