Denk je erover na om je tuin een update te geven? Een nieuwe overkapping voor de fietsen of een kas om volgend jaar wat groente en fruit in te groeien is zo in elkaar gezet! Met een dakpakket van polycarbonaat heb je namelijk een uitstekende start voor je project binnen. Dit materiaal is immers heel makkelijk om mee te werken en kan buitengewoon goed tegen het gure weer in de Nederlandse herfst en winter. Ook geeft een golfplaat van polycarbonaat genoeg licht door, perfect voor een terrasoverkapping dus!  

Zo licht als een veer

Een golfplaat van polycarbonaat heeft als voordeel dat het een erg licht materiaal is. Dit is natuurlijk gunstig voor de ondersteuning die je aan de overkapping gaat geven. Minder gewicht betekent dat het langer vol te houden is! Ook is het vanzelfsprekend fijner om je dakpakket van polycarbonaat naar de tuin te tillen zonder je rug te hoeven breken. Dit lichtgewicht materiaal is overigens niet zwakker dan andere zwaardere materialen! Polycarbonaat houdt het uitstekend vol in een storm. 

Een prima doe-het-zelf project

Omdat een dakpakket van polycarbonaat zo gemakkelijk te bestellen is online, is het een uitstekend project om in de vakantie op je te nemen. Voor mensen die wat ervaring hebben met klussen is het al helemaal een makkie! Je krijgt ruim voldoende golfplaat van polycarbonaat voor jouw project. Met een decoupeer of cirkelzaag kunnen de platen op de perfecte afmetingen gebracht worden. 

De zon schijnt er doorheen

Wanneer je een overdekking in je tuin wilt plaatsen, is het natuurlijk niet de bedoeling dat het zonlicht nooit meer te zien is. Een kas voor groente en fruit heeft natuurlijk juist hartstikke veel zonlicht nodig! Polycarbonaat is gelukkig volledig doorzichtig. Zo is het lekker warm en zonnig in jouw kas. Maar ook voor overkappingen waar je lekker met de tuinstoel onder wilt zitten is het uiterst geschikt. Wanneer de temperatuur naar beneden gaat wordt het steeds lastiger om genoeg zonlicht te krijgen. Gelukkig zorgt een doorzichtige overkapping voor aangename temperaturen en bescherming van regen en wind.