Wanneer je een pony of paard hebt heb je een aantal benodigdheden nodig. Of je nou de stalinrichting onder handen wilt nemen, een springparcours wilt bouwen of zoek bent naar hooiruiven bij Nedlandic ben je aan het juiste adres. Dit is een online ruitershop wat gespecialiseerd is in ruitersport en de agrarische sector. Je vindt er van alles van hindernismateriaal tot drinkbak.

Hooiruif voor je pony of paard

Een hooiruif wordt gebruikt voor het bijvoeren van dieren. Een paarden hooiruif brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo verspild het paard minder voedsel en wordt er minder hooi vertrapt in de weide waardoor ze geen vuil en modder meer krijgen met het eten. Niet elke pony of paard is even hoog. Daarom is elke hooiruif speciaal op het dier afgestemd. De dieren kunnen zo goed bij het voer maar dit heeft ook met de veiligheid te maken. Er is een ruime keuze in hooiruiven te vinden. Je hebt ze met een dag, voor in de stal of met een ronde vorm. Het dier heeft voor 24 uur per dag te eten. Je kan ook voor nedlandic.nl slowfeeder kiezen. Dit zijn hooinetten die zorgen dat het eten compact bij elkaar blijft en er minder voer wordt verspild. Een ander voordeel is dat pony’s en paarden minder snel eten en zich minder snel vervelen.

Afwisseling in training

Om een variatie te geven in de training met je paard kun je cavaletti blokken gebruiken. Ze zijn te gebruiken voor het springen, dressuur of het longeren van je paard. Met de cavaletti blokken oefeningen te doen is erg goed voor de afwisseling van de training. De blokken kunnen in een andere positie worden gezet zodat je er ook een sprongetje mee kan maken. De blokken kunnen ook een goed hulpmiddel zijn voor dressuurruiters. Het paard leert ijn benen op te tillen.