Als je in verwachting bent van een baby dan moet je veel regelen. Zo ben je waarschijnlijk al druk bezig met het inrichten van de babykamer. Het is dan ook handig om een lijstje te maken van dingen die je nodig hebt, zodat je zeker weet dat je niks vergeet. Op dit lijstje mag een aankleedkussen niet ontbreken. Een aankleedkussen gebruik je namelijk meerdere malen per dag wanneer je het kindje gaat wassen of aankleden.

 

Wat is een aankleedkussen?

Een aankleedkussen is eigenlijk, zoals het woord al zegt, een kussen waarop je het kindje aankleed en of verschoont. Het is een kussen met opstaande randen waardoor de baby hier goed op blijft liggen. De standaard afmetingen van een aankleedkussen zijn 70 bij 50 bij 10 centimeter. Het is een relatief licht object waardoor je deze makkelijk overal mee naartoe kan nemen.

 

Meerdere aankleedkussens

Veel ouders verschonen hun kind regelmatig op de bank. Dit is echter risicovol, aangezien het voor een vieze bank kan zorgen. Het kan dus verstandig zijn om een aankleedkussen voor in de woonkamer te kopen. Zo hoef je niet steeds naar de babykamer wanneer je het kind wil verschonen. Ongelukjes op meubels worden hierdoor dus eenvoudig voorkomen.

 

Aankleedkussenhoes

Een aankleedkussen is niet zo zacht als een normale kussen. Het is dan ook van plastic gemaakt waardoor het niet enorm lekker aanvoelt voor de baby. Het is dus verstandig om een aankleedkussenhoes eroverheen te doen. Dit ligt een stuk comfortabeler en is hiernaast ook een goede bescherming voor het kussen. Hiervan moet je er meerdere in huis hebben, aangezien ze regelmatig gewassen moeten worden. Op www.koeka.com vindt je allerlei leuke aankleedkussenhoezen!