Een mediator, ook wel conflictbemiddeling genoemd, is een professionele bemiddelaar die u helpt een conflict op een onpartijdige, juridische manier op te lossen. Mediation is alleen geschikt als beide personen ervoor open staat om te luisteren naar de ander. Door deze ruimte en openheid te geven, kunnen er sneller afspraken worden gemaakt en nagekomen worden. De meningsverschillen wat leiden tot emotionele en heftige discussies, kunnen soms zelfs de wereld uit geholpen worden. De houding van beide personen spelen dus een grote rol in het belang van of mediation wel echt zin heeft. Dé ScheidingsMediator kan u verder adviseren of mediation voor uw situatie wel geschikt is.

 

Of u nou in Almere mediation aan wil vragen, of aan de andere kant van Nederland, u kunt overal en in elke provincie in Nederland terecht. Het is belangrijk om deze stap te nemen zodat er zo snel mogelijk een oplossing komt en u en uw partner tot een standpunt komen. hou er wel rekening mee dat een scheidingsmediator geen beslissingen voor u maakt. De beslissingen zijn aan u en uw partner. Ook is een scheidingsmediator niet te vergelijken met een therapeut, gezien dit op verschillende niveaus ligt. U moet het natuurlijk ook allebei willen.

Wanneer is mediation niet geschikt?

Als er sprake is van situaties met geweld of misbruik of andere gevaarlijke acties, is mediation niet geschikt en kunt u het beste per direct naar een advocaat stappen. Een persoon dat geweld en misbruik laat zien is namelijk niet in staat om empathie te tonen aan de partner, wat weer tot verdere gevaarlijke situaties kan leiden. Maar ook om andere redenen, bijvoorbeeld als u juist zelf geen begrip kunt tonen aan uw partner het voor ogen ziet, of als u het moeilijk vind om er assertief en sterk in te staan. Ook als u er haast in heeft kunt het beste, zoals eerder aangegeven, meteen een advocaat inschakelen, in plaats van op zoek te gaan naar een mediator.