Benzoylperoxide is een vrij verkrijgbaar actueel geneesmiddel dat het aantal acne-veroorzakende bacteriën in de huid vermindert. Het kan het uiterlijk van whiteheads en puistjes verminderen. Benzoylperoxide voorkomt ook het optreden van acne door acne-veroorzakende bacteriën te vernietigen. Salicylzuur is ook een actief ingrediënt in acne producten. Het is een bèta-hydroxyzuur dat de dode huidcellen verwijdert uit de bovenste laag van de huid. Salicylzuur kan de hoeveelheid en de grootte van mee-eters verminderen door je poriën te ontstoppen. Het helpt ook bij het verwijderen van overtollige olie van je huid, wat het risico op nieuwe puistjes vermindert.

Hoe gebruik je acne producten?

Gebruik geen reinigingsmiddel zonder zeep. Acne verergert door overmatig reinigen en schrobben en niet-zeepreinigers drogen je huid uit. Ideale scrubs en reinigingsmiddelen zijn die welke oplossen bij het wassen. Scrubs die aluminiumoxide en fruit zaden in poedervorm bevatten, zijn meer schurend, dus het wordt niet aanbevolen. U kunt handdoeken of washandjes gebruiken als vervanging voor scrubs. Er zijn ook reinigingsmiddelen en gezichtsreinigers die mild zijn voor je huid, dus het is beter om die te gebruiken. Open geweven kleding kun je het beste gebruiken als je een droge en gevoelige huid hebt. Dichter geweven doeken zijn beter in het verwijderen van dode huidcellen dan los geweven doeken. Breng net genoeg acne-product aan om de probleemgebieden en na het reinigen van het gezicht te bedekken, maar overdrijf niet. Na het reinigen bevatten bepaalde kleding en handdoekjes benzoylperoxide en andere actieve chemicaliën, dus u hoeft geen producten op basis van extra actieve ingrediënten te gebruiken. U kunt kleding en handdoekjes, waaronder benzoylperoxide en andere actieve ingrediënten, gebruiken als vervanging voor harde scrubs.

Hoe kies je acne producten?

Het is normaal om overweldigd te worden bij het kopen van acne producten, aangezien er veel soorten producten en merken zijn. U kunt uw mogelijkheden beperken door te leren hoe u de meest effectieve acne producten kiest, afhankelijk van uw huidtype en behoeften. Toners en adstringerende middelen worden met een watje op de door acne aangetaste plekken aangebracht. Leave-on-behandelingen worden ook gebruikt in gebieden met acne en worden meestal ’s nachts gebruikt. Voor de beste acne behandeling voor jouw huid ga je het beste naar vivehuidtherapie.nl.