Sommige combinaties lijken een match made in heaven. Neem Jip en Janneke, die hebben het zelfs in hun kinderlijke onschuld voor elkaar gekregen om een manier van schrijven naar ze vernoemd te krijgen. Welke supercombinaties zijn er en hoe komt het dat deze zo goed gaan met elkaar?

 

Overal te vinden

We kunnen niet zonder koelkast en een vriezer is onmisbaar. Of ze nu naast elkaar staan, bovenop elkaar of dat het één apparaat is, de combinatie is in elke keuken handig. Hetzelfde geldt voor de wasmachine en de wasdroger en in het klein zelfs met de stofzuiger en de bezem. Combinaties die iedereen in huis heeft!

 

Wijn bij een gerecht

Bij rood vlees drink je bij voorkeur een rood wijntje en bij witvis een witte. Sommige combinaties zijn er omdat het zo hoort, aan sommige kan getornd worden. Heb jij trek in een glas witte wijn bij je biefstukje, dan is er niemand die je tegenhoudt. Maar eerlijk is eerlijk, de smaak van rood past er beter bij. 

 

Combi sauna infrarood

Twee sauna’s in één, handiger kan niet! Een combi sauna infrarood (bijvoorbeeld die van Bastu) combineert de traditionele Finse sauna met de infraroodsauna. En dat is fijn voor thuis, omdat je dan met één sauna een complete wellness in je huis hebt. Zeker als jij graag in de gewone sauna zit en je partner in de infrarood is dit een topcombinatie.

 

Yin en yang

Tegenovergesteld trekt aan, dat is het principe van yin en yang. Als je niet hetzelfde bent, versterk je elkaar. Waar yin staat voor onder, staat yang voor boven. En zo zijn er tal van tegenovergestelden die bij de Chinese begrippen passen. Wat dacht je van water en vuur, koud en warm, zwart en wit en haat en liefde. 

 

De waterman en de leeuw

Oké, je moet erin geloven, maar wist je dat de leeuw perfect past bij de ram of de schorpioen? Bij een ram past juist weer een boogschutter of een weegschaal. Hoe dat dan zit met die eenzijdige combinatie van die leeuw en die ram, dat wordt niet meteen duidelijk, maar we zeiden het al: je moet erin geloven.