Wanneer je voor het eerst gaat padellen, is het verstandig om eerst de spelregels door te nemen. De sport heeft veel weg van zowel tennis als van squash, maar toch zijn de spelregels bij padel heel anders. Heb je liever dat iemand de regels persoonlijk aan je uitlegt? Huur een padelbaan met instructeur bij  https://thepadellers.nl/. Wil je graag overdekt padellessen volgen? Je kan namelijk indoor padel in Amsterdam spelen bij ThePadellers. Er zijn altijd clubhosts aanwezig om je op weg te helpen, maar een beetje research vooraf kan uiteraard geen kwaad! Lees daarom onderstaande tips!

De puntentelling

Op de padelbaan werkt de puntentelling hetzelfde als op de tennisbaan. Bij 2 gewonnen sets win je de wedstrijd en je wint een set wanneer je 6 games hebt gewonnen. Op 6-6 wordt er een tiebreak gespeeld. Een tiebreak gaat tot de 7 met 2 punten verschil. In de game tel je 15, 30, 40, game en op 40-40 (deuce) moet je 2 punten op rij winnen om de game te pakken.

De service

De service speel je onderhands. Je laat de bal stuiteren achter de servicelijn en slaat ‘m vervolgens in het diagonaal gelegen servicevak. Daarbij moet de bal altijd eerst in het vak stuiteren. Vervolgens mag de tweede stuit tegen het glas zijn, maar niet tegen het hek. Wanneer de bal gelijk tegen het glas of het hek gaat, is de bal ook fout. Wanneer je het je tegenstanders een beetje moeilijk wilt maken, is een service dit via de grond het glas raakt lastig om terug te slaan. Het vergt overigens wel wat oefening om de bal in dat hoekje te krijgen… 😉

De glaswanden

Vaak zijn de glaswanden in het begin je grootste vijand, maar wanneer je vaker speelt, worden de wanden je grootste vriend! Je mag de wanden namelijk op alle mogelijke manieren gebruiken om de bal terug te spelen naar de overkant. Je moet alleen doorkrijgen wanneer en hoe je de wanden het best kunt gebruiken. In begin ben je waarschijnlijk even zoekende met je positie, maar wanneer je blijft volhouden, word je er steeds beter in!

Het hek

Met de service mag de bal niet het hek raken, maar in de rally wel. Het hek aan de zijkanten maakt het spelletje een stukje moeilijker. Wanneer de bal na de eerste stuit het hek raakt, is het namelijk erg onvoorspelbaar wat de bal gaat doen. Hij kan alle kanten opspringen waardoor je snel moet reageren!