vog online aanvragen

Net als vele andere documenten kun je een vog online aanvragen, hierbij is het niet meer nodig om naar de gemeente te gaan. Geen afspraak meer maken maar gewoon thuis wanneer het je uitkomt vraag je het formulier aan. Na het aanvragen is het een kwestie van wachten voordat je verklaring toegestuurd krijgt, heb je geen delicten op je kerfstok zal je snel de verklaring omtrent het gedrag binnen hebben. Ook als je een strafblad hebt is het niet zeker of je aanvraag wordt afgewezen.

 

Voor welke beroepen is een vog

In principe kun je voor ieder beroep een vog online aanvragen, bij sommige functies is het wel een wettelijke verplichting. Beroepen als chauffeur, werken in het ziekenhuis of kinderdagverblijf of wanneer je gaat werken met geldstromen wordt de verklaring geëist. Maar vindt je werkgever het nodig dat je een vog aanvraagt, of wil die zekerheid dat je geen strafblad hebt dan mag deze de verklaring van je eisen. Wel moet er een grondige reden voor zijn waarom hij de vog van je wil hebben.

vog online aanvragen

Aanvragen altijd zinvol

Een vog online aanvragen is altijd zinvol om te doen, ook wanneer je een strafblad hebt moet je de verklaring aanvragen. Er wordt namelijk gekeken waarvoor je de verklaring nodig hebt, heb je een delict gepleegd wat niet in verband staat met de functie die je gaat uitoefenen, kan het zijn dat je toch een verklaring krijgt. Iedere aanvraag wordt zorgvuldig bekeken en maatwerk, het aanvragen van de Verklaring Omtrent het Gedrag is daarom altijd zinvol. Weet je zeker dat je geen VOG krijgt kun je altijd contact opnemen met de dienst Justis voor meer informatie.