Wat je steeds vaker ziet gebeuren, is dat mensen hun eigen evenement organiseren. Denk aan een auteur die zijn eigen boek lanceert en hier een promotie evenement voor organiseert waarbij het boek wordt gelanceerd. Als je zo’n dag wilt organiseren zijn er genoeg punten waar je op moet letten. Wij geven je vandaag wat tips!

Thema

Allereerst moet je jezelf afvragen of je een thema wilt koppelen aan jouw evenement. Hier stem je dan ook alle elementen op af. Denk aan decoratie, promotiemiddelen en samenwerkingen, ga zo maar door. Als je een boeklancering aan het organiseren bent, kan je een onderdeel uit je boek pakken. Als je een evenement aan het organiseren bent om jouw bedrijf te promoten, pak dan een thema wat je van plan bent om groots aan te pakken binnen jouw bedrijf. Zorg dat je thema automatisch al een deel van het doel van je evenement promoot.

Locatie

Het regelen van een locatie voor je evenement is natuurlijk het belangrijkste. Als je echt niet weet waar je moet beginnen is het altijd goed om eens rond te vragen in je kennissenkring. Misschien dat iemand in jouw omgeving een grote loods of stal heeft waar de ruimte groot genoeg is. Als dit niet het geval is, moet je toch internet gaan rondstruinen. Dit is vaak wel een stuk duurder omdat dit commerciële ruimtes zijn om gehuurd te worden. Met een vriend kan je uiteraard een eigen prijs afspreken. Maar soms heb je deze luxe simpelweg niet en het organiseren gaat nou eenmaal door. Ook moet je boven de 100 man een vergunning aanvragen. Hou hier ook rekening mee en doe dit vroeg!

Eten en drinken

Wat natuurlijk heel belangrijk is, is het eten en drinken wat aanwezig is op jouw evenement. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt realiseren. Een mobiele bar huren is hier een voorbeeld van. Een mobiele bar huren is een breed begrip. Je kan zelf kiezen wat voor soort bar je huurt. Denk aan een loungebar, een houten bar, een bamboebar of een minibar. Je kunt helemaal losgaan wat past bij jouw thema. Zo bestaat er ook een koffiemachine huren. Zorg voor een barista die de lekkerste koffietjes maakt en het drinken is geregeld! Met het eten kan je hetzelfde doen. Ook kan je aan jouw favoriete tentjes vragen of er to go broodjes en snacks gemaakt kunnen worden en een soort samenwerking bedenken. Je maakt een stand van tent waar je broodjes en snacks van krijgt en zo kan je een promotie samenwerking bedenken.