De sneakersok lijkt al heel lang in het modebeeld te bestaan, maar dat valt best tegen. Lang waren de standaard katoenen sokken de norm om te dragen in sneakers of sportschoenen. Niemand dacht er diep over na dat de sok die boven de schoen uitkwam gezien werd en dat die soms helemaal niet paste bij de rest van de outfit. Standaard witte sportsokken bijvoorbeeld bij een verder kleurrijke uitdossing en hippe sneakers. Gelukkig is dat tegenwoordig anders en kan de sneaker in combi met de outfit centraal staan en hoeft de sok geen hinderlijk, lelijk, afleidend obstakel te zijn.

Eisen

De eisen waaraan de sneakersokken moeten volden, zijn eigenlijk heel simpel. Ze moeten vooral lekker zitten; dus naadloos is ideaal. Bovendien draagt men sokken niet voor niets, het moet van een materiaal zijn wat ademt en de drager niet achterlaat met onwelriekende geuren en katoen heeft hier de voorkeur. Daarnaast gaat het om de sneaker en moet de sok of onzichtbaar zijn of een decoratief, complimenterend randje laten zien. En het allerbelangrijkste van alles: de sok mag niet afzakken. Niets is hinderlijker dan een sok die na een paar stappen ergens halverwege de voet zit.

Soorten en maten

Gelukkig zijn sneakersokken in alle soorten en maten te verkrijgen. In alle kleuren en kleurvarianten, allerlei soorten materiaal, waarbij vooral katoenblends de overhand hebben. Maar vooral ook, zichtbaar en onzichtbaar. Sommige sneakersokken zijn geheel onzichtbaar, maar hebben wel het draagcomfort van een sok. Anderen piepen net met een randje boven de schoen uit en zijn complimenteus aan de schoen en de rest van de outfit.

Sneakersokken zijn te verkrijgen in allerlei kleuren, maar zwart en wit zijn het meest voorkomend. Dat deze sok niet in allerlei prints of fantasiedessins te krijgen is, is logisch. De sneakersokken zijn bedoeld om onzichtbaar te zijn. Hooguit met een randje boven de schoen uit, maar dat was het dan ook.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/sneakersokken

Voor wie?

Nu zou men geneigd zijn te denken dat sneakersokken alleen geschikt zijn voor hippe jonge jongens die veel waarde hechten aan hun peperdure sportschoenen en die zo goed mogelijk willen showen. Niets is minder waar. Tegenwoordig heeft bijna elke man wel een paar sneakersokken in zijn kast liggen en als hij dat niet heeft dan zou hij dat moeten hebben. Om de simpele reden dat bij sommige stijlen de schoenen mooi moeten uitkomen en dat de traditionele sok daar alleen maar de aandacht van af leidt.

Men zou kunnen stellen dat de sneakersok een must-have is voor elke man. Wie heeft er niet een vlotte spijkerbroek waar een paar favoriete, mooie schoenen onder staan, maar de vraag altijd is welke sokken erbij passen. Bijna elke man wel. Met de sneakersokken is dit probleem in één klap opgelost, de sok is onzichtbaar, maar voelt wel goed in de schoen en laat de drager niet achter met stinkende voeten.