pvc vloer

Ben jij op zoek naar een PVC vloer of ben jij nieuwsgierig naar de voordelen van dit type vloer? Dan helpen wij je graag verder. In dit artikel vertellen we alles wat jij moet weten over deze geweldige type vloer. Een PVC vloer is in principe een andere benaming voor een vinyl vloer, maar dat is nog niet alles. 

Een PVC vloer voor jouw woning 

Het maakt niet uit of jij jouw woning aan het renoveren bent of dat je toe bent om jouw interieur compleet om te gooien, het is enorm belangrijk dat je goed de tijd neemt om de juiste vloer te kiezen voor jouw ruimte. Dit komt omdat een vloer laten leggen vaak een grote kostenpost is en veel werk kost. Zodra er een nieuwe vloer in ligt, wil je dus dat je met deze vloer een aantal decennia vooruit kan. Neem daarom eens een kijkje naar PVC vloeren. Ondanks dat de meeste mensen op zoek zijn naar hout of tegels, bieden PVC vloeren een hoop voordelen, waaronder de betaalbaarheid, waardoor steeds meer mensen de overstap naar dit materiaal maken.

De voordelen van dit materiaal

Er zijn verschillende redenen waarom veel huishoudens kiezen voor PVC vloeren. Wij zullen een paar voor je opnoemen. Allereerst is deze vloer makkelijk te installeren. Het is vergelijkbaar met andere vloeren, alleen het grote verschil zit hem in dat dit materiaal minder gevoelig is voor krassen en scheuren. Tijdens de installatie ben je minder tijd kwijt, omdat je minder voorzichtig moet zijn met het materiaal. Zodra de vloer geïnstalleerd is, geniet je van een vloer die kindvriendelijk is. Het geeft namelijk een dempend effect. Het zorgt voor minder geluidsoverlast wanneer je eroverheen loopt, wat vooral een groot pluspunt is voor iedereen met huisdieren. Uiteraard is ook het onderhoud geen probleem. Vet, rode wijn, zure stoffen of vuil is allemaal schoon te maken met een vochtig doekje.

De mogelijkheden van een PVC vloer

PVC vloeren zijn in vrijwel iedere ruimte toe te passen in het huis. Voorheen werd deze vloer veel gebruikt in werkkamers of garages, omdat het een goedkoop materiaal is wat goed bestendig is tegen vuil en scherpe materialen. Steeds meer mensen zijn hierdoor gaan inzien dat dit materiaal ook voor in het huis zelf geschikt is. Plaats bijvoorbeeld deze vloer in de slaapkamers of in de badkamers. Je installeert de vloer gewoon over de huidige vloer heen, mits deze waterpas is.

De betrouwbare leverancier voor dit materiaal

Ben jij nieuwsgierig geworden naar PVC vloeren? Dan is het tijd om je te verdiepen in de verschillende kleuren, texturen en vormen dat dit type vloer in te bestellen is. Neem een kijkje in het assortiment van Tegels en Laminaat. Deze experts weten alles over vloeren, waaronder de PVC vloer en hebben een ruime selectie aan verschillende types. Het is dus een perfecte plek om verschillende materialen met elkaar te vergelijken.