Wel een kwart van de populatie heeft last van haarproblemen. Bij haarproblemen kan er gedacht worden aan haaruitval, een terugtrekkende haarlijn, dun haar en kaal worden. Haarproblemen kunnen het zelfvertrouwen negatief beïnvloeden, wat dan weer de kwaliteit van het leven kan beïnvloeden. Gelukkig is er een oplossing op alle haarproblemen: een haartransplantatie!

Wat is een haartransplantatie precies?

Een haartransplantatie is een permanente oplossing op haaruitval of haarverlies. Bij een haartransplantatie worden grafts verplaatst van één plek van het hoofd naar een andere plek. Een graft is een haarzakje. In een graft zitten gemiddeld twee tot vijf haren, maar dit aantal verschilt per persoon. De grafts die verplaatst worden, komen bijna altijd van de zijkanten en achterkant van het hoofd. De haren op deze plekken zijn minder gevoelig voor haarproblemen en blijven dus langer intact, ook wanneer de haren bovenop het hoofd uitval hebben. Door de grafts te verplaatsen van de zijkanten en achterkant van het hoofd naar de bovenkant van het hoofd, wordt het haar overal even verdeeld. De haardichtheid wordt vergroot en het haarvolume neemt toe op de kale plekken. Het haar ziet er na een haartransplantatie natuurlijk uit.

Haartransplantaties kunnen, naast bovenop het hoofd, ook uitgevoerd worden bij de wenkbrauwen, een baard en een snor, zodat deze plekken ook een grotere haardichtheid zullen hebben. Hierbij zullen er grafts worden verplaatst vanaf de zijkanten en achterkant van het hoofd naar de benodigde plek. Een baardtransplantatie kan mannen helpen met het verkrijgen van een baard of van een vollere baard. Niet iedereen zal overal even veel haar groeien, waardoor er geen volle baard uit zichzelf gegroeid kan worden. Een haartransplantatie is ook hiervoor de oplossing.

Haartransplantaties in Turkije

Er worden veel haartransplantaties in Istanbul gedaan. Dit komt omdat de ingreep in Nederland vrij duur kan zijn. Daarnaast zijn er ook lange wachttijden. Het herstellen van de huid na een haartransplantatie duurt ongeveer drie tot vier maanden. De uiteindelijke resultaten zullen een jaar na de ingreep volledig te zien zijn. Een lange wachttijd voor de haartransplantatie zelf is dus niet altijd gewild.

De wachttijd van haartransplantaties in Turkije is ongeveer een maand. De ingrepen die gedaan worden bij haartransplantaties staan bekend om hun specialisme en efficiëntie in het verplaatsen van de grafts. Er wordt gebruik gemaakt van de meest vooruitstrevende methodes als het gaat om haartransplantaties. Daarmee zijn kosten ook nog eens een stuk lager dan de kosten in Nederland. Twee keer zoveel haar voor de helft van de prijs!

Dus heb je last van haarproblemen? Neem dan een haartransplantatie om deze problemen op te lossen!