Nu de temperaturen steeds aangenamer worden en iedereen er steeds vaker opuit trekt met de motor, is het tijd om je motorkleding goed na te lopen op de maat en beschadigingen. Mijn motorpak is nu echt versleten en dus was het afgelopen weekend tijd voor een nieuwe. Omdat ik geen groot budget heb, maar wel een motorpak van hoge kwaliteit wil, ben ik naar een motorkleding outlet gegaan.

Het voordeel van de outlet

De belangrijkste reden voor mij om naar de outlet te gaan voor mijn motorkleding is dus mijn budget. Bij de oulet heb je grote keuze uit kleding van grote merken voor een lagere prijs. Daarnaast is er onwijs veel keuze en ben je niet gelimiteerd tot de beperkte collectie van een motorkledingwinkel. Als ik geen tijd heb om naar de outlet te gaan, vind ik het ook altijd leuk om op het internet te kijken naar de nieuwste collecties. Daar haal ik altijd veel inspiratie uit.

Goede maat

Bij motorkleding is het heel belangrijk dat de maat goed is, en hier heb ik dan ook goed op gelet tijdens het passen van motorkleding. De maat is van belang omdat je dan optimaal beschermd wordt als je onverhoopt van je motor valt. De bescherming zit dan op de juiste plek en beschermt je kwetsbaarste delen.  Bij een gespecialiseerde motorkleding winkel kunnen ze eenvoudig jouw maat opmeten en je aan een goed passend motorpak helpen.

Onderhoud

Om je motorkleding zo lang mogelijk goed te houden, is het belangrijk dat je je motorkleding goed verzorgt. Er zijn speciale sprays te koop die het materiaal van je motorkleding goed houden, maar met een doekje en wat water werkt het ook. Voor elk materiaal motorkleding is er een speciale manier om schoon te maken.Wil je meer weten over het schoonmaken en onderhouden van je motorkleding? Lees dan binnenkort mijn blog hierover.