Vele Nederlanders willen de zomer lekker thuis of in eigen land doorbrengen. Reizen is onzeker en een hoop gedoe. Gelukkig zijn er in Nederland ook een hoop mooie steden en kleine dorpjes te verkennen. Vandaag ga ik het hebben over een grote stad in het zuiden van het land: Maastricht. Deze stad kent een rijke geschiedenis en is een echte trekpleister voor mensen die het groene hart even willen ontvluchten.

De Sint Servaasbrug

Voor ieder die Maastricht bezoekt komt wel een keer over de Sint Servaasbrug. Het is de brug die het stadscentrum verbindt met de wijk Wyck. Het is een ware bezienswaardigheid die op ieder moment dan ook drukbezocht is.

De markt

Voor en die houd van een dagje shoppen kan zeker de markt van Maastricht niet overslaan. Dagelijks staan hier vele marktkramen met vers eten en nog vele andere artikelen. In December vind je hier ook een grootse kerstmarkt. Tevens is er voor men die houd van biologisch en duurzaam kan de markt in Wyck bezoeken.

De grotten van Maastricht

Binnen en buiten de binnenstad van Maastricht bevind zich een groot grottenstelsel. Voor de mensen die van een rijke geschiedenis houden en een heel oud deel van Maastricht willen beleven is dit een perfect uitje. Er zijn verschillende gidsen die je mee nemen naar Fort Sint Pieter, de Grotten van de Sint Pietersberg en Grotten Zonneberg.

Het Bonnefantenmuseum

Voor men die ervan houden om langs museums te gaan is er in Maastricht het bekende Bonnefantenmuseum. Het oudheidkundige museum heeft zijn naam te danken aan het klooster waarin het museum oorspronkelijk in gevestigd was.

De Sint Pietersberg

Nederland is over het algemeen een vrij vlak land. Er zijn nauwelijks tot geen bergen of heuvels. Toch heb je buiten Maastricht de Sint Pietersberg liggen. In het gebied zijn mooie kalkbergen te zien en is het gebied overal rijk aan unieke vlinders, vleermuizen en planten. Op de punt van de ‘berg’ ligt het Fort Sint pieter wat van oudsher als verdedigingsnetwerk van Maastricht diende. Met of zonder een gids kun je uren lopen in het gebied en je echt even in het buitenland voelen. Heerlijk voor een ieder die helemaal tot rust wil komen en de drukke wegen of straten wil ontvluchten.

Al met al is er veel te bevelen in Maastricht voor jong en oud. Van heerlijke drankjes en hapjes tot een ontdekkingsreis naar het oude Maastricht. Boek snel een Maastricht hotel en ontdek al het moois wat deze grote stad in het zuiden van ons land te bieden heeft!