Tussen vier en zes jaar is je dochter officieel kleuter. Het is een hele spannende leeftijd met heel erg veel veranderingen. Ze gaan ineens zelf naar school en vermaken zich daar zonder jou een hele dag, vijf dagen in de week. Ze worden steeds meer zelfstandig en zullen ook steeds meer hun eigen ding willen doen. Dat betekent ook dat ze hun eigen kleding en outfits uit zullen willen kiezen. Het is zeker een groter uitdaging dan de tijden van de hippe babykleding. Gelukkig kan je wel heel veel inspiratie opdoen bij de kindermerkkleding webshop die je online vindt zoals kleding dirkje online. Toch kan het wel een uitdaging zijn om iets te vinden wat je kleuter leuk vindt en wat ook slim is om te kopen. We geven je hier wat tips.

Helpen met keuzes

Misschien wilt je dochter het liefst de hele tijd rondlopen in haar pyjama feetje, dat kan natuurlijk niet. Dus je moet duidelijk aangeven wanneer je wel en niet bepaalde dingen kan dragen. Maar probeer haar er ook zoveel mogelijk vrijheid in te geven als kan, daar wordt ze een stuk gelukkiger van. Dus als zij het heel leuk vindt om de hele tijd rokken en jurken te dragen dan moet je lekker veel rokken en jurken voor haar kopen maar misschien wilt ze juist alleen hele stoere kleding dragen, dan moet dat ook geaccepteerd worden. Wat wel kan helpen is een kleding schema samen opstellen. Als je een kleuter hebt die echt alleen jurkje wilt dragen terwijl ze ook heel veel leuke broeken in haar kast heeft liggen dan kan dit heel erg helpen. Je spreekt dan met je kleuter af dat ze minimaal drie uit de vier dagen een broek aan moet trekken. Je kan dan op haar kamer een heel makkelijk kleurenschema maken die ze ook op school ziet voor de verschillende dagen. En dan zet je er plaatjes van broeken of rokken bij zodat ze zelf kan aflezen wat voor een dag het is. Dit leert haar dingen te proberen buiten haar comfort zone maar helpt haar ook heel erg om zelfstandig te zijn en zelf te kiezen wat ze draagt.

Zelfstandig op avontuur

Als ze in deze mooie leeftijd zitten gaan ze veel meer zelf ook op pad en rondrennen en rondlopen. Het is dus belangrijk en slim om te investeren in een goede laarzen of sneakers. Zo kunnen ze echt goed op avontuur zonder dat de schoenen te snel verslijten. Ook regenlaarzen zijn in die zin van groot belang zodat die mooie sneakers niet elke dag onder de modder thuiskomen! Het is goed om het te stimuleren in je kleuter om wel lekker vies te worden en plezier te hebben buiten maar daarvoor moet je ze wel voorbereiden.