Een trui over een overhemd dragen is eigenlijk wel van alle tijden. Vroeger droegen de oudere mannen al truien over hun overhemden om de kou tegen te gaan en tegenwoordig wordt het meer en meer een mode item voor op kantoor. Als vervanger van de strakke pakken op kantoor verschuift de trend steeds meer naar casual chic met bijvoorbeeld een trui over je overhemd of een overhemd op een stoere jeans met trendy sneakers eronder. Hieronder enkele tips hoe je het beste een trui over je overhemd kunt dragen.

Kleuren

Zorg altijd voor de juiste kleuren. Combineer bijvoorbeeld een licht overhemd met een trui in pastelkleur of donkere tint. Combineer nooit felle shirts met felle truien, dat is teveel van het goede en wordt een enorm storende outfit om tegenaan te kijken. Een felle trui is wel prima te combineren met een wit overhemd eronder. Zorg dus altijd voor een zachte of basic kleur met eventueel een donkere of fellere tint. Kijk online daarom ook eens naar een nette trui voor heren in een leuke kleur.

Juiste maat

Een te grote maat overhemd of trui ziet er onverzorgd en niet netjes uit. zorg er dus altijd voor dat je de juiste maat koopt, bij voorkeur een getailleerde versie met een V-hals of ronde hals. Bij een V-hals zorg je voor een zakelijke uitstraling dan een trui met een ronde hals. Op Genti Clothing is een enorm assortiment aan mooie truien en overhemden te vinden.

Moment van de dag

Een overhemd met trui is al snel te warm. Maar ’s avonds is het juist lekker als je een trui over je overhemd heen kan trekken. Denk er dus altijd aan wanneer je een overhemd met een trui eroverheen aan trekt. Als het in de avond afkoelt, is het heerlijk als je een trui over je overhemd heen kunt trekken. Kijk ook even naar de stof van het overhemd, is dit een luchtige stof, dan is een trui eroverheen overdag ook wel lekker en het ziet er ook nog eens erg leuk uit.