Van oorsprong is de espadrille een werkschoen. Tegenwoordig is het een trendy zomerschoen, maar dat was vroeger dus wel anders. De schoen dankt zijn naam aan het materiaal waar de zool vroeger van werd gemaakt: esparto. Esparto is sterke mediterrane grassoort waarmee ze vroeger touw maakten. Met dat touw maakten ze vroeger de zool van de schoen. De zool kon trouwens ook gemaakt worden van jute of hennep. De schoen werd al in de 14e eeuw gemaakt in Catalonië.

 

Van werkschoen naar moderne zomerschoen

 

Vroeger was de espadrille een werkschoen, maar tegenwoordig hebben zelfs de grootste ontwerpers en stijliconen de schoen in hun hart gesloten. Niet zo gek: de schoen loopt lekker en u kunt ze in veel kleuren kopen. Vaak is prijs zeer schappelijk dus u kunt prima meerdere kleuren kopen van deze modieuze schoen. Het is leuk om de kleur helemaal te matchen met uw outfit van die dag.

 

Bijzondere modellen voor dames

 

De standaard espadrille heeft een dichte neus en is een platte schoen. Voor dames zijn er ook modellen met een sleehak. Daarmee kunt u heerlijk paraderen langs de boulevard. Er zijn ook modellen met een open neus. Die zijn prachtig elegant. De standaard schoen heeft een gesloten achterkant en er zijn geen veters. De schoenen met hak hebben tegenwoordig vaak ook een open hiel en de schoen blijft dan goed zitten met bandje of een riempje rond de enkel.

 

Veelzijdige zomerschoen

 

De schoen is bijzonder veelzijdig. Ze staan superleuk bij stoere jeans, maar ook onder een zomerjurkje zijn ze enig om te zien. Er zijn zowel modellen voor mannen als voor vrouwen. Deze fijne instapper mag niet ontbreken in je collectie zomerschoenen. Je stapt er lekker met blote voeten in en je kunt er heerlijk de hele dag op lopen. Vooral de versies met een lage hak of een plateauzool zien er prachtig uit en lopen toch heel comfortabel.