Ooit was het overhemd alleen voor welgestelden. Het klassieke witte overhemd stond voor status en zuiverheid. Je kon je er mee onderscheiden maar stond tegelijkertijd voor soberheid en uniformiteit.Tegenwoordig is het een veelzijdig kledingstuk wat aan modetrends onderhevig is. Het legt vaak een relatie tussen beroepsgroepen. Men spreekt dan van werkkleding. Het is geschikt voor speciale gelegenheden en in representatieve functies. Het gaat over werk en vrije tijd. Over mode en tijdloos. Eigenlijk kan een overhemd, al dan niet met maatwerk zoals overhemd extra lange mouw , altijd. Het is een item in ieders kledingkast en staat iedereen.

Comfortabele dracht

Nog comfortabeler dan een overhemd, draagt het t-shirt. Ooit ontstaan als ondergoed en slaapgoed is nu een gewild en modieus kledingstuk voor jong en oud. Het rondom het lichaam sluitende mode item is kampioen in stretchen en vocht opnemen. In lengte maten T-shirts extra lang heb je nog meer keuze. Ook wel t-shirt longsleeves genoemd. Als onderkleding of als tussenlaag onder een overhemd en boven een hemd of singlet. Zonder dat het afbreuk doet aan een mooie kraag aan het overhemd is het bijna onzichtbaar te dragen. Goed vochtregulerend. Het houdt de eerste kou buiten. Niet voor niets is het t shirt uitgegroeid tot trendy bovenkleding en uitermate geschikt om in te sporten. Het clubtenue waar een team grootse prestaties in kan leveren.

Soldatenkledij

Zijn ongekende succes dankt het t shirt aan zijn draagcomfort. Het kledingstuk begon zijn populariteit in de eerste wereldoorlog. Het maakte deel uit van de soldaten plunje. Dan komt het voor de outfit aan op draagbaarheid. Dat is niet veranderd. Wel leuker geworden. Met mooie stoffen, prints en dessins is het bovenkleding geworden. Het wordt gedragen door 0 tot 100 jarigen. Met pakkende teksten erop wordt het soms zelfs een collectors item.