Als je in de stad woont en toe bent aan een nieuwe fiets, dan is het tijd om een nieuwe stadsfiets aan te schaffen. Het aanbod van verschillende fietsen is enorm groot en dat kan het kiezen van een stadsfiets heel moeilijk maken. Om je bij deze keuze te helpen kun je via dit artikel informatie inwinnen.  

 

Bestel een nieuwe fiets via het internet

Wanneer je het erg moeilijk vindt om een nieuwe fiets te kiezen, dan kan je er het beste voor kiezen om een fiets te bestellen via het internet. Webwinkels die voornamelijk fietsen verkopen beschikken over een enorm assortiment aan fietsen. Voor iedereen is er dus wel een fiets te vinden die in de smaak valt. Het grootste voordeel van het bestellen van een fiets via het internet is dat de fiets in de meeste gevallen goedkoper is dan wanneer je een fiets zou kopen bij een fietsenwinkel. Een fietsenwinkel moet namelijk ook de huur van zijn winkel betalen en een webwinkel heeft deze kosten niet. Het grootste nadeel van het online bestellen van een fiets is dat je de fiets pas ziet wanneer hij is bezorgd. Er is dus altijd een kans aanwezig dat je de fiets toch niet zo mooi vindt en deze weer retour wilt sturen.

 

Waar moet je op letten?

Als je een nieuwe stadsfiets dames gaat aanschaffen, dan is het erg belangrijk dat je op bepaalde punten let. Je wilt namelijk lang gebruik kunnen maken van de stadsfiets dus de stadsfiets moet van zeer goede kwaliteit zijn. Het nadeel van kwaliteit is wel dat de eenmalige investering vaak groter is. Let erop dat je een fiets met het juiste formaat aanschaft. Een te kleine of een te grote fiets is namelijk zeer slecht voor je gezondheid. Mocht je in een grotere stad wonen zoals Rotterdam of Amsterdam, dan is het ook erg belangrijk dat de fiets voorzien is van een zeer stevige slot. In grotere steden zijn fietsen snel het doelwit van diefstal en dat is natuurlijk zeer vervelend, vooral als je net een nieuwe fiets hebt aangeschaft. Mocht je de fiets willen verzekeren dan moet je er rekening mee houden dat het gebruiken van een goed slot verplicht is. Vaak hebben zij een aantal modellen waar je uit moet kiezen. Deze modellen zijn over het algemeen zeer goed te vertrouwen en bovendien betaalbaar.