Overdag ben je als moeder druk in de weer. Naast werk moet je je kinderen iedere dag van school ophalen of afzetten, en dan moet je ook nog naar de supermarkt voor boodschappen. In plaats van iedere dag de auto te pakken voor deze klusjes kun je ook overal naartoe op de fiets. Sterker nog, er is een fiets speciaal voor de drukke moeders onder ons: de moederfiets! Deze fiets is precies afgesteld op wat een moeder nodig heeft en zal al je bezigheden een stuk makkelijker maken. Benieuwd naar de eigenschappen van de moederfiets? Hieronder vind je meer informatie over de moederfiets zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.

De specificaties van een moederfiets

Een moederfiets herken je aan het lage instapframe. Er zit meer ruimte tussen het zadel en het stuur vergeleken met een standaard fiets, zodat je snel op en af kunt stappen. Voor plotseling remmen is deze extra ruimte ideaal. Ook staat het zadel lager om zo snel je voeten op de grond te zetten. Verder heeft een moederfiets ruimte voor twee zitjes, zowel voorop als achterop kunnen de kinderen geplaatst worden. Onder het achterzitje is ruimte vrij waar je fietstassen kan vastzetten waarin je je boodschappen gemakkelijk kunt vervoeren. De bagagedrager bij moederfietsen zijn breder om het zitje en de fietstassen kwijt te krijgen. Omdat je door de boodschappen en kinderen veel gewicht vervoert, heeft de moederfiets een stevig frame. De fiets is erop gebouwd om hoge gewichten aan te kunnen en je kunt er dus op vertrouwen dat de moederfiets alles zal houden. 

 

Ook voor stilstaan beschikt de moederfiets over een aantal praktische zaken, zo heeft de fiets een dubbele standaard voor extra stabiliteit. Heel handig is het stuurslot. Op het stuur bevindt zich in een knopje, als je hierop drukt zet je het stuur op slot en kan het niet meer en weer zwiepen. Dit is met name handig als je een kind voorop hebt zitten die veel heen en weer beweegt. 

Een elektrische moederfiets maakt het leven makkelijker!

Fietsen met je kinderen voorop en volle fietstassen achterop kan ontzettend zwaar zijn. Als dan ook nog het weer tegenzit kan het fietsen erg moeizaam zijn. Daarom zijn er gelukkig ook elektrische moederfietsen te koop. Je hoeft dan in ieder geval niet meer zo hard te trappen om zo wat energie te besparen. Een elektrische moederfiets heeft de accu achterop, een kinderzitje kan hier zonder problemen bovenop worden geplaatst.