Elke vakantie die er is ga ik op vakantie. Soms met de kinderen maar nu ze ouder worden gaan ze ook zelf op vakantie zonder hun overbezorgde ouders. Dus mijn man en ik hebben er voor gekozen om samen een rondreis te maken met een camper. En we hebben voor Zuid-Amerika gekozen. Een land waar veel te zien valt en groot genoeg om lekker rond te reizen.

Onze eigen koffie

Het rustigste plekje waar ik ben geweest is California. Hier kon ik rustig op een stoeltje genieten van de zonsopgang met een heerlijk kopje koffie. Maar niet zomaar koffie, wij gaan altijd koffie kopen bij cafedujour. De beste en lekkerste koffie om van zo een mooie ochtend te genieten. Zo kochten we verse koffie in voor de rondreis. Ook zijn er voordeelpakken gemalen koffie, koffie bonen, verse koffie, noem het maar op. Daarnaast is er ook nog is korting op de koffie wat het nog aantrekkelijker maakt.

Beetje geschiedenis

Koffie is al een hele tijd op de wereld. Er zijn verschillende soorten verhalen hoe koffie is ontdekt, een verhaal dat het uit Ethiopië komt ook is er een verhaal dat het van de monniken komt maar het wordt aangenomen dat het van de Arabieren komt. En zo werd het over de wereld verspreid, ook Nederland heeft daaraan bijgedragen. Dit kwam door de koloniën die ze zoals Java. Op deze manier proef je toch een beetje geschiedenis in de koffie. Wat het drinken van de koffie nog wat specialer maakt.

Een nieuw avontuur

Natuurlijk was Los Angeles ook erg leuk, dat is ook meer als je wat meer drukte wil. Hier ben je niet aan het genieten van de natuur maar eerder de omgeving. Hier konden we nieuwe mensen leren kennen en luisteren naar wat voor culturen er zich hier bevinden. Hier luisterde je naar mensen die vertelde over wat er hier precies is gebeurd. Ook hebben we hier veel cafetjes gepakt en daar ook koffie gedronken. In de avond ging dan een flesje wijn op tafel. Hierbij speelde er muziek af en begon je met nieuwe mensen te praten en zo maak je weer een nieuw avontuur mee. Maar uiteindelijk is het ook weer tijd om terug naar huis te gaan naar de kinderen. Kijken hoeveel feestjes ze hebben gegeven en of het huis nog heel is. En ook thuis hebben wij heerlijk koffie om in de ochtend van te genieten. Misschien niet zo een mooi uitzicht maar wel nog steeds die heerlijke smaak.