We hebben nu natuurlijk een zomer achter de rug die anders was dan andere zomers. Door de wereldwijde pandemie konden we minder op vakantie en andere sociale activiteiten. De invloed van de pandemie op onze zomer was groot maar helaas is de pandemie nog niet voorbij en za de pandemie ook een grote invloed hebben op de komende feestdagen van December en het nieuwe jaar. In dit artikel kijken we vooruit op de komende feestdagen en bespreken we hoe we deze kunnen vieren dit jaar.

De kerstborrel

Zowel voor werknemers als werkgevers is de jaarlijkse kerstborrel altijd een hele leuke gelegenheid. Het is een feestje waar banden worden gebouwd en de professionele sfeer en hiërarchie van de normale werkdag even vergeten wordt. De kans is groot dat de kerstborrel dit jaar niet doorgaat of in ieder geval op een hele andere manier gevierd wordt. De meeste werknemers werken momenteel thuis en hebben contact met collega’s via Zoom meetings. De mogelijkheid bestaat dus dat ook de kerstborrel een Zoom meeting zal worden. Er zijn namelijk momenteel ook al veel bedrijven die de vrijdagmiddagborrel via Zoom meetings doen. Als werkgever kun je in ieder geval een leuk kerstpakket sturen naar je werknemers.

Oud en nieuw

Grappig genoeg is oud en nieuw misschien wel een van de minst beïnvloedde dagen van de komende feestmaanden. In ieder geval buiten. Alhoewel er al jaren wordt gediscussieerd over een vuurwerkverbod zal deze dit jaar nog niet worden ingevoerd. Buiten vuurwerk afsteken is dus nog steeds heel goed mogelijk en daarbij is het natuurlijk ook logisch en veilig om een paar meter afstand van elkaar te houden. Qua oudjaarsavond zelf is het verstandig om voornamelijk de avond te vieren met het gezin of een paar goede vriendinnen. Helaas zullen grote feesten waarschijnlijk nog niet een mogelijkheid zijn.

Kerstdiner

Het kerstdiner kan doorgaan maar waarschijnlijk zul je het met wat minder familie moeten doen. Het grootste risico van het kerstdiner is voornamelijk voor oudere mensen zoals oma’s en opa’s. Er zijn twee manieren om dit op te lossen. Opa’s en oma’s kunnen afwezig blijven bij het kerstdiner of meedoen via een Zoom of skype meeting. Een andere optie is om twee weken van tevoren te zorgen dat alle deelnemers niet meer in contact komen met andere mensen. Op deze manier kunnen opa’s en oma’s op een veilige manier meedoen aan het kerstdiner. Dit is natuurlijk een stuk leukere optie. Hoe het ook gaat, we zullen er wat van moeten maken deze feestdagen.