Gelnagels zijn geweldig in het onderhoud, maar na een bepaalde tijd ben je toe aan iets nieuws. Overal zijn trucjes om gellak te verwijderen, zoals onder stromend water het voorzichtig loshalen van de nagels of simpelweg gellak remover. Maar ook gel nagellak die door een professional gezet is, is zelf met bepaalde trucjes weg te halen. Zolang je maar voorzichtig dit proces uitvoert, zodat je niet de eigen nagels beschadigd hiermee. Als dit gebeurd, is het beginnen van een nieuwe manicure wat lastiger. Wat je nodig hebt voor deze verwijder truc is aluminiumfolie, watten, aceton en een nagelvijl.

De truc voor het verwijderen

Zodra je alle materialen verzameld hebt voor het verwijderen van de gellak, kan je aan de slag. Als eerste stap staat het vijlen van de gellak op de planning. De bedoeling is dat je voorzichtig de bovenste laag van de gellak vijlt zodat deze breekt. Het is hierbij raadzaam om niet te lang op een plek te blijven maar de druk te verdelen over de gehele nagel. Tegelijkertijd met dit vijlen, kan je de watten of wattenschijfjes al in de aceton laten weken. Dit is te doen door bijvoorbeeld een kommetje of schaaltje hiermee te vullen. Let er wel op dat aceton een best sterke geur heeft, dus je kan hierbij het beste een raampje open zetten. Wanneer de gellak gebroken is en de watten doorweekt zijn, kan je de watten met het aceton om de nagel heen vouwen. Vervolgens gaat om deze watten dan aluminiumfolie, zodat de watten op de plek blijven.

De watten zitten, en nu?

Voor het beste resultaat kan je de watten het beste een kwartiertje laten zitten om de nagels heen. Het aanbrengen van de laatste paar nagels zal wat lastiger gaan, omdat de rest van de hand omwikkeld is met aluminiumfolie. Misschien is het dan ook een idee om dit proces hand voor hand uit te voeren. Na dit kwartier kan je de folie en watten van je vingers verwijderen. Als het goed is , is de bovenste laag van de nagellak nu uit elkaar aan het gaan en kan je deze voorzichtig van de nagel afhalen. Door de vele aceton die op je vingers heeft gezeten, is er kans dat de nagels, nagelriemen en vingertoppen wat uitgedroogd raken. Gebruik hiervoor olie of voedende crème, zodat deze weer gezond worden.

En weer nieuwe nagels!

De nagels zijn leeg, verzorgd en toe aan een nieuw avontuur. De gelnagels blijven een aanrader met het feit dat ze een aantal weken lang mooi blijven. Het zijn een vorm van kunstnagels die op de eigen nagels zitten, en deze daarmee versterken. Het zelf zetten hiervan is best een langdradig en ingewikkeld proces. Hierom wordt er vaak aangeraden om dit aan de professionals over te laten. Een ander voordeel hiervan is, dat er geen hars en andere producten in zitten zoals bij acrylnagels, waar sommige mensen allergisch voor zijn. Ook zijn je nagels een stuk minder gevoelig dan bij andere varianten van kunstnagels. Zoals we net gezien hebben is het verwijderen van de nagels gemakkelijk, en kan je zo vaak wisselen van kleuren en patronen als je wilt.