Ozempic (semaglutide) is een injecteerbaar receptgeneesmiddel dat samen met een dieet en lichaamsbeweging wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen bij volwassenen met type 2-diabetes. Het kan helpen uw A1C en bloedsuikerwaarden te verbeteren. Het actieve ingrediënt in ozempic is semaglutide, een glucagon-like peptide-1 receptor agonist die helpt de eetlust te beheersen en de voedselinname te verminderen. Hierdoor blijft u langer vol, waardoor u minder kunt eten en uiteindelijk een betere diabetescontrole kunt bereiken. Hoewel Ozempic niet de insuline-injecties voor mensen met diabetes type 1 vervangt, biedt het wel een manier om diabetes type 2 onder controle te houden.

In combinatie met dieet en lichaamsbeweging helpt Ozempic om de bloedsuikerspiegel te verlagen door het lichaam te stimuleren in de natuurlijke productie van insuline. Het helpt ook de hemoglobine A1c-niveaus te verlagen. Dit betreft een maat voor de gemiddelde bloedsuikerspiegel gemeten over een bepaalde tijd. Ozempic kan eenmaal per week of eenmaal per dag worden toegediend, afhankelijk van uw behoeften en de aanbeveling van uw arts.

Leefstijl

In aanvulling op Ozempic injecties, is het belangrijk dat u gezonde gewoonten eropna houdt  waaronder regelmatig bewegen en het eten van een evenwichtige voeding. Het eten van voedzame voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, volle granen, magere eiwitbronnen en vetarme zuivelproducten kan helpen om uw bloedglucose onder controle te houden en de algehele gezondheid te bevorderen.

Als u vragen heeft over Ozempic of u vraagt zich af of het geschikt is voor u, praat dan met uw arts. U kunt samen met de arts het beste behandelplan voor uw situatie samenstellen.

Onthoud dat Ozempic moet worden gebruikt in combinatie met een gezonde levensstijl en een gezond dieet om de bloedsuikerspiegel te helpen verlagen en de hemoglobine A1c-niveaus te verlagen. Praat vandaag nog met uw zorgverlener over Ozempic en alle andere behandelingen waar u baat bij kunt hebben.

Door deze stappen te volgen en Ozempic in te nemen zoals voorgeschreven, kunt u uw diabetes onder controle krijgen en houden. Met de juiste veranderingen in levensstijl en Ozempic behandeling, kunt u een gezonder leven met diabetes. Neem vandaag nog contact op met uw arts als u wilt beginnen met Ozempic.