De beoefenaar van chiropractie wordt ook wel een chiropractor genoemd. Een chiropractor gebruikt zijn/ haar handen om complicaties met de botten, spieren en gewrichten op te lossen. Wanneer je enige problemen ervaart met de botten, spieren of gewrichten kan je contact opnemen met chiropractiepraktijk in Haarlem. Chiropractie is geen medische behandeling. Het is een complementaire en alternatieve geneeskunde. Een chiropractor kan ervoor zorgen dat jij je op korte termijn beter voelt. Het doel van deze behandeling is om te zorgen voor een gezonder lichaam. 

Waar wordt chiropractie voor toegepast?

Chiropractie wordt bij verschillende complicaties toegepast die te maken hebben met de botten, spieren of gewrichten. Voor meer informatie kun je terecht bij www.chiropractiecentraal.com. Chiropractie wordt voornamelijk toegepast bij de volgende gevallen: nekpijn, rugpijn, schouderpijn en elleboog pijn. Dit zijn enkel een aantal voorbeelden. Er zijn meerdere aandoeningen die invloed hebben op de spieren of gewrichten waarbij chiropractie kan helpen. Bovendien is er niet veel bewijs dat chiropractie behulpzaam kan zijn bij aandoeningen die niet van invloed zijn op de spieren of gewrichten. Er is dus weinig bekend over de effectiviteit van chiropractie bij complicaties zoals astma, allergieën en psychische problemen. 

Hoe verloopt een behandeling bij de chiropractor?

Om mee te beginnen zal de chiropractor jouw klachten beoordelen. Het is natuurlijk de vraag of jouw klachten behandeld kunnen worden met chiropractie. Wanneer dit wel het geval is, kijkt de chiropractor welke technieken er waarschijnlijk effectief zullen zijn. Een chiropractor gebruikt namelijk verschillende soorten technieken. De chiropractor voert bijvoorbeeld spinale manipulatie uit. Hierbij worden de handen gebruikt om kracht uit te oefenen op spieren, gewrichten en botten. De chiropractor voert korte en scherpe bewegingen uit waarmee de gewrichten in verschillende posities worden bewogen. Verder hoort een behandeling bij de chiropractor niet pijn te doen. Gevoelens van ongemak tijdens de behandeling zijn echter normaal.