edelstenen

Waarom zijn edelstenen populair?

Het geheim van de edelsteen

Mensen zijn dol op edelstenen. Dat is al het geval sinds ‘onze soort’ ze voor het eerst in de natuur ontdekte. Edelstenen worden in de eerste plaats vooral heel mooi gevonden, maar ze worden daarnaast steeds vaker gebruikt voor spirituele activiteiten en als versiering in interieurs. Blijft toch de vraag staan: wat maakt edelstenen populair? We proberen het hieronder uit te leggen.

Waar komen edelstenen vandaan?

Edelstenen worden niet geproduceerd in een fabriek of een atelier. Ze worden meestal op plekken diep in de aarde gevonden. Het ‘maakproces’ start meestal met magma uit het binnenste van de aarde. Dit koelt af en vormt zich tot kristal. Daar gaan overigens wel vele jaren overheen. Laten we zeggen, miljoenen jaren.

Van edelsteen tot sieraad

Edelstenen vormen zich in de aarde niet direct tot sieraden die de juwelier in zijn vitrine legt. Nee, ze worden gevonden en uitgegraven in mijnen op vele plekken in de wereld. Ze ogen verre van perfect en zijn er in uiteenlopende maten. Na de vondst gaan ze dan ook naar een bedrijf voor de bewerking tot mooie vormen in bruikbare formaten voor bijvoorbeeld sieraden.

Lange waardering

Waar komt de populariteit vandaan? Edelstenen spelen in onze wereldgeschiedenis al sinds jaar en dag een grote rol. Ze werden eeuwen geleden vooral als sieraad gedragen of weggegeven als blijk van waardering en/of vriendschap. Ook werden er in vroeger tijden al krachten aan toegekend. Men zag ze als geluksbrengers en kenden er een bovennatuurlijke werking aan toe. De Grieken en de Romeinen maakten er bijvoorbeeld ook kunstwerken van, waardoor het statussymbolen werden voor vorsten en andere mensen van goede komaf.

Huidige betekenis van edelstenen?

Edelstenen worden vandaag de dag niet anders bekeken dan vroeger. Ze zijn nog steeds een belangrijk onderdeel in sieraden en we beschouwen ze nog altijd als een luxe object. Daarnaast waarderen we ze nog steeds door hun ‘werking’. Verschillende edelstenen hebben allemaal een ‘eigen’ werking. Zo zijn er stressverminderende edelstenen en edelstenen die een betere nachtrust kunnen opleveren voor de bewonderaar. En zo zijn er tal van helende werkingen die we eraan toekennen.

Meer weten over edelstenen?

Wil jij graag meer weten over welke edelstenen jou rust kunnen brengen? Kijk dan eens goed rond op internet. Je vindt er veel informatie over. Uiteraard mag je je vragen ook aan ons stellen. Dat kun je hier doen.