Strooizout groothandel

In de koude wintermaanden kan de weg enorm glad worden. Water op de grond verandert, door de koude temperaturen, in ijs waardoor het gevaarlijk is om de straat over te gaan. Vaak wordt het mensen aangeraden om thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan als het echt nodig is. Fietsers en voetgangers glijden regelmatig uit en het aantal ongelukken op de weg stijgt.

Daarom slaan mensen massaal strooizout in wanneer het weer die tijd is om voortuinen, opritten en stoepjes toegankelijk te houden. En natuurlijk zie je de grote strooimachines over de wegen rijden om deze ijsvrij te houden. Het best kun je je strooizout bij een strooizout groothandel halen. 

De soorten strooizout 

Er zijn een aantal soorten strooizout. De drie bekendste zijn steenzout, zeezout en vacuümzout. Steenzout wordt het meest gebruikt omdat deze altijd klaar is voor gebruik. Daarbij komt, dat de CO2 uitstoot bij deze soort strooizout aanzienlijk lager is dan bij de andere soorten zout. 

Strooizout bestaat uit NaCl, oftewel natriumchloride. Deze stof zorgt ervoor dat het vriespunt van water verlaagd wordt en minder snel bevriest. De stof die ontstaat, pekel, maakt dit proces mogelijk. Wanneer pekel in contact komt met water, blijft dit nattig en bevriest het niet. Zo zorgt strooizout ervoor dat wegen ijsvrij blijven.

Natzout

Natzout is een bepaald soort strooizout wat veel strooimachines bij zich dragen. Het is een apart soort zout en onderscheidt zich van de anderen doordat er al pekel mee is vermengd wanneer het de opslagruimtes van de strooiwagens in gaat. 

Wanneer het natte zout op de grond terecht komt, hecht het snel aan de grond en zorgt het ervoor dat het hele proces van verlaging van het vriespunt versneld wordt.

Strooizout kopen bij een strooizout groothandel

De grote strooiwagens bestrooien meestal maar een paar wegen. Dit zijn vaak de snelwegen, sommige fietspaden en busbanen. De kans dat ze bij jou het woonerf of de straat inkomen is vaak klein. Daarom kiezen veel mensen ervoor om zelf strooizout te kopen en aan de slag te gaan binnen hun omgeving. 

Als je van plan bent deze winter jouw oprit of stoep te gaan bestrooien, kun je het best strooizout aanschaffen bij een betrouwbare strooizout groothandel. Zo ben je gegarandeerd van goede kwaliteit en een ijsvrije trip naar je auto!